Una trentena d'ordinencs manifesten que el quart ha de passar al comú perquè és insostenible econòmicament

Els veïns de la parròquia consideren que la institució no ha de desaparèixer per una qüestió històrica, però que l'Hotel Casamanya l'ha de gestionar l'ens comunal per tal que no es continuï deteriorant

Reunió veïnal a Ordino per parlar del futur del quart
Reunió veïnal a Ordino per parlar del futur del quart
Aquest dimecres al vespre ha tingut lloc a Ordino una reunió veïnal, que ha acollit una trentena de membres, per parlat sobre el futur del quart, i també sobre l'Hotel Casamanya. Lluís Babi, un dels veïns d'Ordino que s'ha mobilitzat en relació a aquestes qüestions perquè estima la parròquia, ha manifestat que en la reunió els assistents no han expressat unanimitat quant a la desaparició del quart, sinó que creuen que la institució ha de seguir existint i que els béns del quart han de passar per complet al comú d'Ordino. Malgrat que admeten que el quart és insostenible econòmicament. 

La reunió que tenia com a objectiu principal signar una carta per presentar-la al quart ha servit per canviar una pregunta formulada en el document escrit prèviament. D'aquesta manera, s'ha modificat una qüestió que demanava "Ha de continuar existint el quart d'Ordino" per una que demana "Quin ha de ser el futur del quart d'Ordino".
 

Els veïns volen que el quart segueixi existint malgrat que a la pràctica no tindrà cap competència perquè els béns passaran a ser comunals

Lluís Babi manifesta que aquest canvi de pregunta fa que la resposta sigui molt més oberta, per la qual cosa es pot generar una varietat d'opcions sobre què s'ha de fer amb el futur del quart. Mentre que, la pregunta plantejada inicialment només donava lloc a una contestació tancada de si o no.

El veí d'Ordino considera que el quart sí que hauria de desaparèixer perquè creu que no realitza cap funció i que en aquest sentit, tampoc té cabuda en l'estructura política de la societat andorrana. Malgrat que la majoria dels veïns assistents a la reunió volen que el quart continuï existint per una qüestió "sentimental i històrica". Babi creu que no té "cap sentit" l'existència del quart sense cap competència assignada, però que sí els béns del quart passen al Comú es queda satisfet perquè a la pràctica el quart no podrà fer res.


D'Hotel Casamanaya a Museu Nacional

Al centre de la polèmica del quart d'Ordino s'hi troba l'Hotel Casamanaya, l'establiment hoteler que es troba a l'entrada de la localitat i del qual el quart n'és el titular. Els veïns reivindiquen que durant 15 anys no s'ha fet res per a l'hotel i que part tant, és necessari trobar una solució. Una solució que podria passar perquè es convertís en Museu Nacional, però tal com ha exposat Babi cal "examinar totes les solucions possibles", així com que un tècnic estudiï l'estat de l'hotel.

Babi confia que els polítics aportin solucions per a l'Hotel Casamanya

A més, el veí d'Ordino ha manifestat que en aquests moments el comú disposa de les competències necessàries per cedir-lo al Govern. I que caldrà veure quin és el paper dels polítics i de les propostes que aporten per a l'històric Hotel Casamanya. Babi considera que caldria que "els candidats a cap de Govern incorporessin solucions per a l'hotel al seu programa electoral".

Ara, amb aquesta carta signada, el següent pas és presentar al quart el document per tal que "convoqui una reunió de poble" i que es faci amb caràcter "urgent". Si en el termini de 15 dies del lliurament de la carta, la junta del quart no comunica als veïns cap data de reunió, amb la carta en mà es farà una demanda al comú d'Ordino per convocar una reunió de Parròquia. I en el cas que el comú decideixi que la decisió sobre el futur del quart s'ha de prendre per referèndum o consulta popular, els veïns volen que s'aprofiti les jornades electorals del 2019. Tal com ja va avançar l'Altaveu, Babi creu que hi ha moltes més possibilitats que aquest referèndum tingui lloc al desembre tot coincidint amb les eleccions comunals.

Etiquetes

-

Relacionat

Veïns d'Ordino plantegen un referèndum al desembre per decidir el futur del quart
-

Relacionat

Mobilització a Ordino per demanar la supressió del quart

Comentaris (1)

Trending