Una resident mou cel i terra per poder treure la filla i les nétes de Síria

Les nenes d'1 i 4 anys viuen en un camp de refugiats i estan malaltes

-
-
Una resident portuguesa està fent mans i mànigues per poder treure la filla i les nétes de Síria. Aquest cap de setmana es desplaça a Lisboa per continuar fent gestions en l'àmbit del govern d'aquell país i amb el neguit que les eleccions legislatives, que han estat convocades el 6 d'octubre, endarrereixen encara més tot el procés.

Les nétes d'1 i 4 anys viuen en un camp de refugiats i estan malaltes. L'àvia, que resideix des de fa anys  a Sant Julià de Lòria, està fent gestions, des de fa mesos, amb el govern portuguès per repatriar les nenes i la mare. També ha tingut contactes en l'àmbit andorrà amb organitzacions com Càritas que hagués pogut intervenir en el cas que les nenes visquessin en un camp de refugiats al Líban, aprofitant el corredor humanitari i la col·laboració que hi ha entre l'ONG i la Comunitat de Sant Egidi que ja ha portat ciutadans sirians a Andorra. L'àvia se'n va aquesta setmana a Lisboa disposada a fer escoltar la seva veu i dur a terme les accions que calgui en els ministeris corresponents.

La mare de les nenes, que també havia residit al nord d'Espanya, es va casar amb un sirià i va anar a viure a aquell país, on l'any 2011 va esclatar un conflicte armat que venia precedit d'un moviment contestatari contra el règim baasista al poder. Va començar amb manifestacions pacífiques, un moviment revolucionari anomenat Primavera Àrab, que va ser reprimit per les forces sirianes i s'ha anat allargant, transformant-se en una guerra entre dos bàndols armats que ha arrasat el país enmig de les poblacions civils. Segons agències internacionals, ja hi ha 210.000 morts, 840.000 ferits i onze milions de refugiats.

 

Comentaris (2)

Trending