Una piulada de Nomen i ‘actes funcionarials’ de DA enterboleixen el tram final de la campanya

Andorra Sobirana va demanar el suport per ‘d’Acord’ a les territorials on no és present mentre una part dels treballadors públics no troben normal la instrumentalització que faria Espot de l’administració

-
-
El tram final de la campanya s’enterboleix, s’enrareix o com es vulgui que se li digui. D’una banda, una piulada d’anada i tornada d’Andorra Sobirana demanant el suport per ‘d’Acord’ en les territorials on la formació no es presenta ha permès aixecar, en certs sectors, tota mena d’especulacions. D’altra part, tant nombrosos funcionaris com algunes formacions polítiques -SDP públicament i sense embuts- han lamentat la instrumentalització que Demòcrates per Andorra (DA) i el seu candidat, Xavier Espot, estaria fent de l’administració convocant trobades amb els funcionaris en horari laboral.

La formació que lidera Eusebi Nomen va deixar anar dimecres al vespre una piulada en què demanava que es votés a Andorra Sobirana a la circumscripció nacional i a la llista territorial de Canillo. I que a la resta de parròquies s’optés per l’aliança entre socialdemòcrates i liberals. Al cap d’una estona, el missatge de Twitter va ser retirat però, òbviament, les impressions de pantalla ja corrien. I malgrat les explicacions ofertes per Nomen d’un suposat malentès que hauria portat a difondre una piulada equivocada, diversos dirigents d’altres formacions, especialment de DA, hi han sucat pa.

L’exconseller general lamenta el “joc brut” que a parer seu estarien fent membres de DA com ara el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca

Nomen ha acusat especialment l’encara ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, i DA en general de fer “joc brut”. I ja immers en el marc de dubtes sobre el seu posicionament, i tot i que dins d’Andorra Sobirana no pas tots els integrants estarien en línia amb el cap de llista, Nomen aquest dijous amb el debat, no pas constructiu, ja servit, ha mostrat un altre cop el suport a ‘d’Acord’. PS i Liberals han rebut de manera desigual la situació. Mentre els socialdemòcrates han preferit marcar distàncies i no entra a parlar de la qüestió. 

El candidat a cap de Govern liberal, Jordi Gallardo, sí que s’ha manifestat respecte l’oferiment o la proposta llançada per Nomen. Només per recordar, però, que es pot entendre que Andorra Sobirana, com altres formacions, vulguin un canvi d’escenari polític. Ara, el líder liberal també ha deixat clar que la seva formació no té ascendent ni el vol tenir tampoc sobre cap altre partit.

Si el matí s’ha començat escalfant amb la piulada d’Andorra Sobirana, la temperatura encara ha pujat més una vegada des de Funció Pública s’ha convidat tots els funcionaris del cos general a assistir, aquest divendres, a una reunió amb el candidat demòcrata, Xavier Espot, en una de les sales que hi ha a la planta baixa de l’edifici administratiu. Aquesta situació ha enutjat diversos funcionaris, que han mostrat el seu malestar per diverses vies. Seria la primera vegada que en horari parcialment laboral (14.30 hores) i un edifici governamental es faria un acte com aquest, han denunciat. 

Trobades amb funcionaris

Assabentats de la situació, responsables de la campanya de Liberals d’Andorra s’han adreçat a la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, que era la responsable de transmetre a tots els funcionaris via xarxa interna la comunicació signada per Espot, per demanar, ells també, de poder mantenir una trobada amb el funcionariat. Vist que Descarrega autoritzava la reunió sol·licitada pel candidat demòcrata, no ha pogut fer diferent amb el representant liberal Jordi Gallardo. El convit, però, per l’hora que s’ha tramès, encara no havia arribat aquest dijous a tots els treballadors públics.

La trobada prevista per a demà d’Espot no és la primera que protagonitza el candidat taronja aquesta campanya. Dilluns passat, a les 9 del matí, va dur a terme un acte a l’edifici de l’Obac amb els funcionaris del departament d’Interior. Demòcrates també ha convidat els darrers dies, en aquest cas fora d’hores laborals i al local de la formació política, altres funcionaris. Duaners i eventuals d’educació. Aquest darrer cas, igual com la reunió convocada per a demà a la planta baixa de l’edifici administratiu de Prat de la Creu, ha fet treure de polleguera els progressistes de Socialdemocràcia i Progrés (SDP).

SDP denuncia que “queda en evidència que DA està duent a terme una desvergonyida utilització dels mitjans del Govern en funcions per afavorir el partit” que governa

SDP ha denunciat a través d’un comunicat que “queda en evidència que DA està duent a terme una desvergonyida utilització dels mitjans del Govern en funcions per afavorir el partit que ha governat Andorra els darrers vuit anys. Tenen por de perdre la majoria i empren abusivament tots els mitjans del govern per a recollir vots i forçar adhesions”. I hi afegeixen que “aquesta mala manera de fer requeriria que les instàncies de control escaient duguessin a terme, d'ofici, una actuació contundent que permeti restaurar l'equilibri necessari en la contesa electoral”.

No només ha rebut Espot. Els progressistes també han assenyalat directament el ministre d’Educació en funcions i president del partit, Eric Jover, de fer una deguda utilització de les dades de què disposa el ministeri per a un acte electoralista partidista. “El candidat de DA Xavier Espot i el president de DA, el ministre d'Educació en funcions, han perdut les formes i també el respecte a les normes democràtiques. Estan usant i abusant de les palanques de control de l'administració per a la seva campanya electoral”, ha remarcat SDP, recordant que Jover “facilitava la tramesa a les persones que ocupen un lloc de treball eventual al ministeri d'Educació d'una ‘invitació’ del partit que presideix” per assistir a la reunió d’eventuals d’educació per aclarir-los els dubtes que eventualment tinguessin en relació amb la llei educativa.

Comentaris (6)

Trending