Una desena de baixes fulminants tornen el neguit laboral a MoraBanc

Expectació davant una convocatòria general dels empleats d’una entitat que el gener obre una agència de valors

-
-
Una desena de sortides fulminants en diferents departament de MoraBanc ha tornat a encendre, els darrers dies, el neguit a l’entitat bancària, que fa uns tres anys va aprimar de forma molt important la plantilla. Si a això se li afegeix una convocatòria per als propers dies de tot el personal sense un ordre del dia clar, tot plegat encara porta més tensió. Fonts de l’entitat, però, han situat els acomiadaments en el marc d’un “curs normal” sense que respongui a cap reestructuració ni pla estratègic més ampli.

Els comiats -vuit segons les fonts oficials- s’han executat entre divendres i dilluns i dimarts i no hi ha hagut cap marge de maniobra. Haurien estat sortides no causals degudament indemnitzades. Algunes d’elles tindrien a veure amb oficines però no tenen cap vinculació amb el fet que faci poc temps que s’hagi incorporat a l’entitat bancària un nou responsable de banca retail i negocis. De fet, les fonts consultades han negat que l’aterratge el maig de Sergi Plaz procedent d’AON tingui res a veure amb les sortides ara executades.

No es tractaria tan sols ni una reordenació de personal. Segons les fonts consultades, és un ajustament de peces en diferents departaments sense que hagi d’anar més enllà. Per posar un exemple, les fonts consultades han explicat que en l’àrea de banca país, formada per una seixantena de persones, hi ha hagut ara quatre acomiadaments. La resta de baixes són d’altres àrees de l’entitat. Però el cert és que entre el personal hi ha intranquil·litat, un neguit que s’ha vist incrementat per la convocatòria d’una reunió general de treballadors.

Les fonts oficials consultades, però, han tret ferro a la qüestió i han assegurat que és simplement la gestió del dia a dia mentre MoraBanc continua treballant en nous projectes. Així, per exemple, l’entitat estaria ultimant la posada en marxa d’una agència de valors a Barcelona. En principi, aquesta nova divisió del negoci s’obrirà el proper mes de gener i es preveu que tres o quatre empleats actualment al Principat es traslladin a la capital catalana.

Comentaris (15)

Trending