Una de les advocades del 'cas 3%' català defensa Jordi Cinca en la causa Orfund a Espanya

Comentaris

Una de les advocades del \'cas 3%\' català defensa Jordi Cinca en la causa Orfund a Espanya
Una de les advocades del \'cas 3%\' català defensa Jordi Cinca en la causa Orfund a Espanya

L’advocada que defensa el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, en el marc de la querella interposada per l’expresident d’Orfund, Joan Samarra, contra ell és una de les lletrades que intervé en el ‘cas 3%’ català. Judit Gené és una excel·lent penalista catalana que dirigeix un despatx de notable prestigi a la capital catalana juntament Javier Melero. El bufet ha treballat en casos d’allò més mediàtics. I darrerament són, sobretot, el despatx que defensa els interessos de Convergència Democràtica de Catalunya, o el que en queda, en tots aquells afers judicials que esquitxen la formació política.

Gené és l’advocada que ha representat Jordi Cinca en la causa oberta a Barcelona arran d’una querella presentada per Samarra per presumpta apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de diners que, segons l’expresident d’Orfund, Cinca i Manuel Terrén, un altre executiu de la societat fonedora d’or, haurien suposadament protagonitzat. Recentment, però, l’Audiència provincial de Barcelona ha decidit donar per bo l’arxiu de la querella dictat al seu dia pel jutjat d’instrucció del Prat de Llobregat. L’apropiació indeguda, d’haver existit, hauria prescrit fa temps i del blanqueig de diners, manté l’aute de l’Audiència, no se’n té pas notícies. I, en últim extrem, s’hauria comès a Andorra on els tribunals espanyols no tenen jurisdicció ni atribucions per poder investigar.

Queda clar, però, que la cançoneta del ministre quan se li demanava per la querella i repetia que no en sabia res, no era pas del tot certa des del moment que tenia una advocada designada i la setmana passada se li va comunicar l’arxiu de la querella com a la resta de parts involucrades, segons les diverses fonts consultades. De fet, els representants legals a Andorra de l’actual ministre van aportar la setmana passada, just el dia que declarava davant la magistrada del Tribunal de Corts instructora del ‘cas Orfund’ al Principat, l’aute d’arxiu de la causa espanyola. I s’ha annexat a les diligències dutes a terme al país. Allí apareix que Judit Gené és l’advocada i Jordi Cinca el client… dels procuradors que van anar a recollir la interlocutòria al departament de notificacions de l’Audiència provincial de Barcelona.

Judit Gené va assistir no fa pas massa com a advocada defensora a dos dels detinguts en el ‘cas 3%’. En concret, va defensar els interessos de l’exdirigent de CDC Francesc Sánchez i l’extresorer de la mateixa formació Andreu Viloca. Gené i Melero fan un bon tàndem penalista que ha defensat també els interessos de l’avui PdCat en el cas del Palau de la Música. Javier Melero va ser també, per exemple, l’advocat que va redactar una querella contra l’exdirector de l’Oficina Antrifrau catalana Daniel de Alfonso i l’exministre d’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz en nom de Xavier Trias i Convergència Democràtica.

També des del depatx Gené-Melero es va començar l’assistència legal a la família de l’expresident de la Generalitat catalana quan va començar a roda el denominat ‘cas Pujol’. D’aquí que Melero, que també a representat interessos legals de la família Ribas Reig a Espanya, tingui uns bons lligams amb el lletrat andorrà Jean-Michel Rascagneres, president de la CASS i defensor dels Pujol al Principat. Javier Melero, que va ser un dels fundadors de Ciutadans i ha estat l’advocat defensor d’Artur Mas en la causa del 9N -la posada d’urnes per la consulta sobiranista-, va acabar advertint que hi podia haver conflicte d’interessos entre els Pujol i CDC quan el pare del partit i el partit van començar a trencar peres. 

Va ser en aquest moment que Cristóbal Martell i Albert Carillo van passar a defensar els interessos dels Pujol a Espanya. De tots els membres de la família excepte d’Oriol Pujol, immers en el ‘cas ITV’ i que es va mantenir ‘fidel’ a Melero. Però tot això són figues d’un altre paner. El que és clar és que la seva sòcia, Judit Gené, és la defensora de Cinca en el ‘cas Orfund’ ara ja tancat a Espanya.

Comentaris

Trending