Un veterinari de Govern va ser testimoni de l'episodi de l'ós a Naturlandia i "entendria" la reacció

Comentaris

Un veterinari de Govern va ser testimoni de l\'episodi de l\'ós a Naturlandia i \"entendria\" la reacció
Un veterinari de Govern va ser testimoni de l\'episodi de l\'ós a Naturlandia i \"entendria\" la reacció
  • El facultatiu va arribar al parc com els cuidadors per emetre un certificat oficial sobre un linx femella que es preveu cedir a un altre recinte animaler
  • La investigació encara està oberta i, ara per ara, la policia no ha cridat a declarar els principals implicats en la descoberta del plantígrad i el seu abatiment

Un veterinari de Govern va ser testimoni de la descoberta de l’ós ‘Torb’ fora del seu tancat al parc d’animals de Naturlandia i, a partir d’aquí, de tot el procés que va portar a l’abatiment del plantígrad. Sense que consti que hi hagi cap informe oficial del facultatiu, sí que fonts coneixedores de l’evolució de l’afer que manté més que mai entre l’espasa i la paret Naturlandia han assegurat que el veterinari hauria manifestat que la reacció del guarda que va obrir foc contra l’ós hauria estat “lògica” i, per tant, el fet, “excusable”, sense que això vulgui dir que en circumstàncies lleugerament diferents no hi hagués hagut altres alternatives.

El veterinari, com els cuidadors dels animals que aquell dia treballaven -el vigilant que va abatre el plantígrad va arribar més tard alertat pel cap del parc-, va arribar a primera hora del matí, a l’hora d’iniciar la jornada, i gairebé va ser tan testimoni presencial com els guardes del fet que l’ós, aquell 14 de juny, era fora del recinte que li pertocava. Els desenllaç dels fets que es van desencadenar amb posterioritat són del tot coneguts. Una altra cosa són els detalls exactes, que encara estan sota investigació. De fet, la policia està recollint dades per complementar i donar curs a l’informe elaborat pels banders.

Segons les fonts consultades, per ara no s’ha pres declaració a cap dels principals implicats en l’afer del plantígrad. Això són el guarda que va disparar dos trets amb el seu rifle contra l’ós, causant-li la mort ja amb el primer dels dispars, i l’altre vigilant que estaria amb el primer i a qui principalment va protegir. La policia també hauria d’escoltar el testimoni, com a mínim, del responsable tècnic del parc animaler. Aquest conservador va ser qui, al costat del veterinari, hauria vist l’ós fora de lloc. Dijous, integrants del cos de policia haurien acudit a les instal·lacions de Naturlandia a recollir les gravacions de les càmeres del dia dels fets. Aquestes imatges també haurien estat visualitzades pels banders.

El veterinari de Govern es va desplaçar aquell dimecres a Naturlandia per fer un certificat oficial. El parc animaler lauredià, des que no té veterinari propi, contracta, quan cal, els serveis a professionals privats. Però davant determinades circumstàncies és necessària la presència de facultatius governamental. En aquest cas s’havia de certificar l’estat d’un linx femella que es preveu que sigui cedit a un altre parc. Les fonts consultades han explicat que el parc té ara mateix tres linxs. Un mascle i dues femelles. Aquestes dues darreres no es porten bé i la més conflictiva seria la que serà cedida. Entre els tràmits necessaris per fer el trasllat allí on toqui és necessari el certificat oficial.

Avaries elèctriques puntuals però constants al Tobotronc

El Tobotronc, la principal atracció de Naturlandia, no acaba de funcionar bé. Aquest divendres va patir una fallada elèctrica que va obligar a suspendre el servei durant una estona. Reparada l’avaria, l’atracció es va tornar a posar en marxa. Però tornaria a presentar dificultats més tard. No és el primer cop els darrers temps que es dóna aquesta circumstància malgrat que fa un temps es va canviar tot el cablejat. Dijous també hi havia alguns problemes d’índole molt similar. Una tempesta, però, va obligar a tancar l’atracció i va ‘maquillar’ els problemes tècnics. És una més de la mostra i el repertori de mancances que viu el parc gestionat per Camprabassa, que té la majoria d’atraccions funcionant molt per sota no ja de la seva capacitat si no del mínim recomanable.

Comentaris

Trending