Un quòrum excepcional amb desenes de vots delegats permeten a l’Escola Meritxell esdevenir fundació

El Govern presentarà en breu una llei específica que ha de regular les necessitats del centre d’educació especialitzada, que amb el nou marc jurídic hauria de ser més flexible

Imatge dels assistents a la reunió, molt més nombroses del que sol ser habitual.
Imatge dels assistents a la reunió, molt més nombroses del que sol ser habitual.
L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) deixarà de ser associació per esdevenir fundació privada a través d’una llei específica que ben aviat presentarà el Govern a tràmit parlamentari i després que, de forma sorprenent però totalment controlada per la junta rectora, s’aconseguís el quòrum necessari perquè es pogués constituir l’assemblea. L'assistència va ser molt major d'allò que històricament ha estat habitual. I les delegacions de vot van moure's per desenes.

La reunió extraordinària seguia l’ordinària que va servir per avalar els projectes, iniciatives i comptes duts a terme o resultants del darrer exercici. Hi havia seriosos dubtes que es pogués celebrar l’assemblea que tenia com a únic objecte aprovar la dissolució de l’associació i la designació de liquidadors. Es necessitava la meitat dels socis, que passen per 632 en l’actualitat. I que d’aquella meitat, dos terços votessin a favor de la dissolució.

Es va considerar constituïda l’assemblea -en què van assistir, entre altres, els ministres titulars dels departaments implicats directament en l’escola, el d’Afers Socials, Xavier Espot, i el d’Educació, Eric Jover- amb 352 socis. Certament, la presència a la reunió era molt més nombrosa del que sol ser habitual. Però encara més immensament nombrosa va ser la delegació de vot. 

“Suposo que tot deuria ser correcte, almenys hi havia molts advocats a la sala”, han explicat assistents a la reunió, que han assegurat que “tot semblava ja molt clar abans de començar”. Tant entre els assistents com els membres de la junta del patronat actual ostentaven moltes delegacions de vot. El centre va fer un important esforç per trucar a les famílies d’usuaris i altres socis per poder disposar del quòrum necessari. 

Es van fer els recomptes pertinents dels suports haguts. I quan es va posar a votació la qüestió candent, 350 dels 352 representants o presents van votar a favor de la dissolució de l’associació, amb la qual cosa s’obria la porta a la fundació. Hi va haver un vot nul i una abstenció. La fundació s’empararà en una llei específica atès que l’actual legislació en matèria de fundacions al Principat tampoc no encaixa amb la naturalesa i necessitats de l’escola. A banda, el centre disposarà d’uns nous estatuts que està ultimant la junta rectora amb el suport del despatx jurídic Arquès. Aquests estatuts regularan l’activitat i assentaran les bases per facilitar la projecció i el creixement de la institució de cara al futur, segons que manté el centre. El Govern era el primer interessat en el canvi del marc jurídic pel qual es regia fins ara l’escola.

En declaracions a l’agència ANA, la presidenta de la junta rectora, Maria Pilar Díez, ha agraït el suport i la implicació dels socis en aquest moment de canvi transcendental per a la institució i ha assegurat que "la nova fundació contribuirà a assentar la nostra missió i el nostre rol d’actor de referència i prestador de serveis de qualitat en tot allò vinculat a les persones amb discapacitat, vetllant pel seu desenvolupament personal i ampliant al màxim la seva autonomia amb l’objectiu de facilitar-los la seva participació en la societat i el desenvolupament com a ciutadans de ple dret".

-

Relacionat

El superàvit de l’Escola Meritxell va patir una important reculada el 2017 producte de l’increment en personal
La presidenta del patronat de l\'EENSM, Maria Pilar Díez, i la directora general del centre, Celine Mandicó, durant la compareixença.

Relacionat

La ‘missió impossible’ de convertir en fundació privada l’escola especialitzada de Meritxell

Comentaris

Trending