Un ‘picnic per la República’ amenaça el pont de Tots Sants

El missatge que circula a les xarxes socials reclama “autodeterminació i bloqueig” i fa pensar que es vol forçar un altre tall de l’N-145

Persones concentrades al bell de la carretera N-145.
Persones concentrades al bell de la carretera N-145.

Una nova convocatòria del Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) de l’Alt Urgell ha aixecat, novament, totes les alertes. L’agrupació vol organitzar aquest dijous un “Pícnic per la República i contra la Repressió” però no especifica el lloc. La por és que la intenció sigui organitzar un nou tall de la carretera N-145, fet que, a les portes del Pont de Tot Sants, pot suposar un greu daltabaix pel sector turístic d’Andorra.

La convocatòria ha començat a circular ja via les xarxes socials i aplicacions de missatgeria mòbil. En concret, es fa una crida a assistir aquest dijous al migdia (12.00 h.) a una manifestació estudiantil que tindrà el seu punt de trobada a la font del Passeig Joan Brudieu. Posteriorment, a les 13.00 h, s’anuncia un “pícnic popular” a un “lloc sorpresa”. Per això es demana que la gent “prepari el teu túpper o entrepà” i que vagi “a dinar en família”, avisant que “totes som imprescindibles”. El missatge es remata amb un inquietant “autodeterminació o bloqueig”.

I aquesta –la del bloqueig- és una possibilitat que pren força sigui l’autèntica intenció de la convocatòria. No cal oblidar que en la jornada de vaga del 18 d’octubre el tall de l’N-145, que es va allargar gairebé dotze hores, es va iniciar arran de la crida a fer “un esmorzar popular” o que el de la C-16 impulsat pel CDR del Berguedà el passat diumenge venia precedit d’un suposat “vermut”. Per tant, tot apunta que la voluntat del grup d’independentistes de l’Alt Urgell seria dirigir-se a alguna via important de comunicació i bloquejar-la.

Aquesta situació seria especialment greu per a Andorra just abans del pont de Tots Sants, on s’espera una afluència notable de visitants, la majoria dels quals vindrien, justament, per la frontera del riu Runer. En cas que es confirmi que hi ha un tall de l’N-145 caldrà veure si, en aquesta ocasió, es torna a habilitar el camí rural que, el passat 18 d’octubre, va permetre que l’aïllament no fos total i que, com a mínim, els turismes sí que poguessin circular cap al Principat.

-

Relacionat

El tall de l’N-145 provoca retards i cancel·lacions als hotels
Els manifestants del passeig s'uneixen al grup inicial del tall.

Relacionat

Els manifestants aixequen el tall a la carretera de la Seu d'Urgell a Andorra

Comentaris (10)

Trending