Els manifestants aixequen el tall a la carretera de la Seu d'Urgell a Andorra

Els centenars de persones que han participat en el bloqueig es traslladen al centre de la població

Els manifestants del passeig s'uneixen al grup inicial del tall.
Els manifestants del passeig s'uneixen al grup inicial del tall.
Com era d'esperar, l'accés a Andorra s'ha vist  afectat per la vaga genera convocada a Catalunya com a protesta per la sentència condemnatòria als líders independentistes del procés català. Des de més o menys dos quarts de set del matí, els participants en la mobilització convocada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Seu d'Urgell han tallat l'N-145 fins a dos quarts de set de la tarda.

Els manifestants, uns 300, s'han traslladat al centre de la Seu d'Urgell després de desbloquejar una carretera que estava tallada des del matí. Com era previsible, els manifestants, que havien estat convocats a la rotonda del Pifarré per a un suposat esmorzar, no han trigat gaire temps a desplaçar-se cap a la carretera N-145. Com en altres punts de Catalunya, la nacional d'accés a Andorra ha estat tallada.

Mentre ha durat el tall, s'han  deixat passar aquells vehicles sanitaris o que traslladen persones que s'havien de sotmetre a proves mèdiques, i la policia catalana, per no deixar Andorra aïllada i permetre que els fronterers puguin arribar als seus llocs de treball -molts ja han fet tard o directament han comunicat que aquest divendres no podrien arribar a la feina- han regulat el pas de vehicles per una pista forestal que uneix Anserall i Castellciutat.

El tall ha provocat anul·lacions dels serveis de bus en direcció a Catalunya que romanien oberts -cal recordar que dues companyies (Nadal i Grup Montmantell) ja havien anunciat la cancelal·lació de tots els seus trajectes de divendres-. En el cas d'Andbus, el primer vehicle del matí -el de les cinc de la matinada- ha pogut sortir, però ja amb el de les set s'ha optat per suspendre'l.

 Seguiment "minut a minut" des del Govern

El cap de Govern, Xavier Espot, ha posat en relleu que, des de l'executiu, s'està en contacte permanent tant amb l'ambaixada espanyola com amb els cossos de seguretat -Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional- per "seguir al minut" tot el que està succeint, especialment a la Seu d'Urgell.  

Etiquetes

Comentaris (40)

Trending