El tall de l’N-145 provoca retards i cancel·lacions als hotels

Els establiments també han detectat que molts clients han optat per canviar el dia de la reserva i confien que els turistes s’acabin animant a pujar el dissabte

-
-

El sector hoteler ha estat un dels més afectats a Andorra pel tall de l’N-145. Els establiments del país, segons han confirmat a Altaveu, fons del sector, han patit cancel·lacions per part de persones que tenien reserves. En el millor dels casos, alguns han optat per canviar la data del viatge. El que també tenen clar els empresaris és que, com a mínim aquest divendres, difícilment tindran el que es coneix com a client de darrera hora, ja que pocs s’hauran atrevit a pujar al Principat amb els problemes existents a tota la xarxa viària catalana.

Durant els dies previs, els establiments hotelers del país ja havien vist com alguns dels clients que, inicialment, pensaven passar el cap de setmana a Andorra, anaven variant els plans per la convocatòria de la vaga general en protesta per la sentència condemnatòria als líders polítics del procés independentista. Hi havien hagut cancel·lacions o, com a mínim, persones que endarrerien la seva arribada fins dissabte en previsió que, com finalment ha succeït, la jornada fos molt complicada a les carreteres.

El tall a primera hora de l’N-145 ha confirmat els pitjors temors del sector. El bloqueig s’ha allargat durant gairebé dotze hores i, malgrat que els Mossos han pogut habilitar un pas alternatiu per un camí rural, això no ha evitat que alguns clients, veient el problema, hagin optat per trucar i anul·lar la reserva o bé buscar un dia alternatiu. No tots, però. Alguns sí que han vingut, malgrat haver arribat, com apuntaven des d’alguns hotels,  amb retard pel temps perdut amb el pas alternatiu.

Des del sector es lamenta que el tall hagi arribat un divendres, just abans del cap de setmana que en aquesta temporada de tardor sol apaivagar una mica les deficients ocupacions que es registren durant la setmana. Els empresaris consultats, però, confien que alguns clients sí que pujaran finalment el dissabte, quan es preveu que els problemes a la xarxa viària hagin minvat de forma important.

Comentaris (2)

Trending