Un matrimoni de Sant Julià lloa davant Macron el sistema de jubilació andorrà

(AMB VÍDEO) El fet ha estat àmpliament recollit per la premsa francesa

Macron saluda els cònsols de Sant Julià de Lòria durant la seva visita a la parròquia
Macron saluda els cònsols de Sant Julià de Lòria durant la seva visita a la parròquia
Un matrimoni de Sant Julià de Lòria va mantenir aquest divendres una conversa amb el Copríncep francès, Emmanuel Macron per lloar el sistema de jubilació andorrà per punts. El fet ha estat àmpliament recollit pels mitjans de comunicació de França perquè el mateix divendres hi havia una vaga dels empleats de l'empresa de transports públics de París per la jubilació.

Durant la seva visita a la tercera parròquia de l'itinerari, Sant Julià de Lòria, el Copríncep francès, Emmanuel Macron va parlar una estona amb Joan Junyent i Jeanne Montagne, un matrimoni lauredià sobre la jubilació per punts als 65 anys. "El sistema va ser creat l'any 1968, amb l'ajuda d'experts francesos que van venir a Andorra i que van dir que no s'havien de repetir els errors del sistema francès. I que era millor tenir una edat de jubilació als 65 anys i un sistema per punts", van explicar. "I ho porten bé?", els hi va preguntar Macron. "Si, si", va dir el mrit, "i és just". El Copríncep francès va concloure: "aquí es va crear un consens". Però "quan es passa d'un sistema a l'altre sempre hi ha un cert temor".

Aquest disssabte, Jeanne Montagne, exdirectora de l'escola francesa de Sant Julià de Lòria, ha destacat a l'Altaveuel fet que Macron hagi trencat durant la seva visita la barrera que hi ha entre el poder i el poble" i ha valorat "la seva proximitat amb la gent". L'edat de jubilació és un tema d'actualitat a França. Els mitjans de comunicació francesos desplaçats a Andorra van intentar parlar amb Macron sobre el tema, especialment per la coincidència amb la vaga dels treballadors del transport públic de París, la RATP.  La resposta va ser que no parlava de temes no andorrans durant la seva visita al país.

http://video.lefigaro.fr/figaro/video/en-visite-en-andorre-emmanuel-macron-interpelle-sur-la-retraite-a-points/6085957638001/

 

 

 

Comentaris (4)

Trending