Un expert en gestió de riscos bancaris de Deloitte serà el nou director general de l'INAF

Comentaris

Un expert en gestió de riscos bancaris de Deloitte serà el nou director general de l\'INAF
Un expert en gestió de riscos bancaris de Deloitte serà el nou director general de l\'INAF

El Govern ha formalitzat aquest dimecres la designació de l’economista Ramón López Galindo, fins ara especialista en gestió de riscos bancaris a la firma Deloitte i amb passat com a tècnic al Banco de España, com a nou director general de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). López serà el primer director estranger del supervisor financer andorrà després d’un recent canvi legislatiu que permet que el màxim executiu de l’organisme -i també altres dels seus membres- no hagi de ser necessàriament andorrà. Formalment, l’executiu ha validat la proposta feta pel consell d’administració de l’INAF. 

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que feia un any que s’estava duent a terme un procés de selecció atès que feia el mateix temps que l’encara directora general, Maria Cosan, havia presentat la seva renúncia irrevocable al càrrec per motius familiars. Cinca ha explicat obertament que Cosan ha estat mare i que ja quan va quedar embarassada la fins ara màxima responsable de l’INAF, l’economista va comunicar la seva decisió, que no ha reconsiderat posteriorment. Cosan i López compaginaran durant tres mesos el càrrec per dur a terme el procés de transició escaient.

Cinca, que ha fet un agraïment públic i explícit cap a Maria Cosan per la seva “vàlua, valentia i energia per afrontar una situació tan complicada” com la crisi de BPA, ha assegurat també que el currículum i experiència de López el fa la persona “idònia” per encapçalar l’INAF i ha tornat a defensar la necessitat de modificar, com es va fer, la llei que regula l’organisme per poder obrir els principals càrrecs de la institució a un ventall més ampli de candidats tot eliminant el requisit o la limitació de la nacionalitat. El ministre ja ha donat per fet que hi haurà crítiques. “El que m’estranyaria és que no n’hi hagués”, i ha insistit en el fet que els arguments per defensar o queixar-se dels canvis legislatius ja aprovats seran reiteratius respecte dels que es van usar en seu parlamentària quan es va debatre la modificació de la llei.

Ja feia unes quantes setmanes, tal i com va informar l’Altaveu, que el consell d’administració de l’INAF havia triat el candidat. La negociació del contracte no va ser fàcil. I d’aquí que es retardés la designació formal de l’escollit. Cinca ha reconegut que el capítol de despesa en matèria de personal de l’INAF creixerà de forma notable els propers anys, però no ha precisat quina serà la remuneració de López Galindo, madrileny de 41 anys.

Ramón López és graduat en direcció i administració d’empreses per la Universitat Complutense de Madrid i és directiu en excedència del Banco de España, on va arribar el 2001 i ha desenvolupat tasques relacionades amb la funció d’intervenció en els mercats de canvis i inversions interiors i exteriors. També és inspector d’entitats de crèdit del regulador espanyol. Va sol·licitar l’excedència del Banco de España el 2007 per incorporar-se a la firma Deloitte.

Auditor i membre del Col·legi d’Economistes de Madrid, López Galindo era el director de l'àrea Risk Management & Regulation del sector financer de Deloitte, fent assessorament a entitats de crèdit en la gestió de capital i riscos, serveis d'assessorament estratègics, assessorament a auditoria interna i a revisió de riscos financers entre molts altres camps. Ha estat professor del Col·legi Universitari d’Estudis Financers (CUNEF) i Cinca n’ha elogiat la seva tria.

El portaveu del Govern també ha lloat la tasca desenvolupada durant cinc anys per Maria Cosan al capdavant de l’INAF, on hi va aterrar procedent de KPMG per substituir un Carles Salvadó que portava vint anys al càrrec. Cinca ha vingut a dir que sort en va tenir el supervisor de tenir al capdavant Cosan per superar “la més dura crisi”, en referència al ‘cas BPA’. Ja solament per posar-se al capdavant d’una institució que havia estat durant dues dècades sota la direcció d’una mateixa persona “la feina no era fàcil”.

Comentaris

Trending