Un dels fundadors d’SDP carrega contra els acords parroquials amb DA i Liberals

Joan Marc Miralles afirma que el pacte es troba “a les antípodes” del que sempre han defensat i avança que “probablement” deixarà la formació

SDP alerta d’un “alentiment de l’economia” arran del cas BPA
SDP alerta d’un “alentiment de l’economia” arran del cas BPA

L’anunci per part de Progressistes-SDP dels pactes que s’estan a punt de tancar per concórrer conjuntament amb Demòcrates per Andorra (DA) i Liberals d’Andorra (LdA) a les eleccions comunals del desembre ha generat esquerdes dins la formació. És el cas d’un dels fundadors, Joan Marc Miralles, que va ser durant molts anys un dels caps visibles del grup polític. Via Twitter, no ha amagat que no està gens d’acord amb aquesta entesa i, en declaracions a Altaveu, admet que es planteja deixar la “militància de base” que mantenia ara.

Miralles no ha dubtat a respondre via xarxes a gent que es mostrava crítica amb el pacte dels progressistes amb els ‘taronja’, tot posant en relleu que “penso seguir fidel als principis i a les conviccions que he defensat sempre i que serveixen l’interès general per sobre el personal o el partidista”. Afirma que “per això he fet política i per això en seguirà fent”. Ja interrogat directament sobre l’acord d’SDP i DA, apunta que “no puc explicar el que no entenc” i que “no penso defensar aquest pacte que es troba als antípodes del que sempre he defensat”.

Preguntat sobre la qüestió des d’Altaveu, Miralles argumenta la seva opinió tot indicant, en referència al pacte de la capital, que “no estic a favor de donar suport a la reelecció d'una cònsol que té un projecte de parròquia als antípodes del que hem defensat sempre, i que ha estat sempre a l'altre costat de l’espectre polític”. En aquest sentit, recorda que “la prova és que fa quatre anys ens vam presentar en contra seva”. I completa que el mateix pensa sobre l’acord a Ordino i altres parròquies.

El polític, en canvi, sí que es mostra partidari de “plataformes ciutadanes, per donar suport a la nostra visió del que han de ser les parròquies”. Miralles remarca que els pactes que s’estan treballant i a punt d’assolir “disten molt” d’això “ho venguin com ho venguin”. Sobre si es planteja, vista la situació, abandonar SDP, apunta que “probablement, per coherència”.

Miralles va ser un dels fundadors de la formació que va impulsar Jaume Bartumeu i altres exmilitants del Partit Socialdemòcrata després de l’escissió viscuda el 2013. De fet, en les eleccions generals del 2015, va ser el número 3 de la llista nacional i durant molts anys va ser un dels membres de l’executiva progressista.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending