Un coet pirotècnic va ser l’origen de l’incendi de la cascada de Moles

El foc ha cremat una hectàrea de sotabosc i s’ha donat formalment per extingit aquest matí quan un helicòpter ha pogut remullar la zona

Dos bombers repassen la zona cremada aquest matí, una vegada ja es considerava extingit l'incendi, a tocar d'una línia d'alta tensió de FEDA.
Dos bombers repassen la zona cremada aquest matí, una vegada ja es considerava extingit l'incendi, a tocar d'una línia d'alta tensió de FEDA.
Un petard en forma de coet ha estat l’origen de l’incendi que ha cremat una hectàrea de sotabosc a la zona de la cascada de Moles, a Canillo. Formalment, els bombers han donat per extingit el foc aquest matí, després que un helicòpter ha pogut remullar l’espai i ha pogut comprovar que no hi havia cap punt que estigués cremant en somort. També agents del cos enfilats per la muntanya des de la carretera han revisat l’indret.

L’incendi es va declarar poc després de les 10 de la nit d’aquest dissabte, revetlla de Sant Joan, a la zona de la Traba, a tocar la cascada que hi ha al peu de la carretera general CG-2. La zona boscosa que va prendre, que no té un especial valor natural, és a l’entorn del denominat camí de Bisanseny, una zona poc freqüentada. L’inici de les flames va ser molt virulent i intens. El sotabosc present a l’indret era especialment inflamable. Però en no existir una massa boscosa especialment abundant, això també va contribuir a facilitar, en aquest sentit la tasca dels bombers.

Els agents no ho van tenir senzill per la dificultat en l’accés. I perquè aquest dissabte a la nit, amb absència total de llum, no podia enlairar-se l’helicòpter. Així, els agents, desplaçats en força nombre des de diversos parcs del Principat, van atacar el foc almenys per un parell de flancs per mirar d’encerclar-lo i evitar que creixés. En menys de dues hores estava delimitat i controlat. I poc després l’extinció era gairebé un fet. Però aquesta formalitat no s’ha donat fins aquest matí, quan amb la presència d’un helicòpter i amb claror de dia s’ha pogut resseguir la zona, mullar-la i acabar de sufocar les petites columnes de fum que encara hi havia.

Localitzat el petard, ara la policia haurà d’iniciar una investigació per intentar localitzar la persona o persones que van llançar l’artefacte

També ha estat amb claror de dia que s’ha localitzat el coet que amb tota seguretat va ser l’origen de les flames. Ara, i més enllà del treball dels bombers, la policia haurà d’iniciar una investigació per intentar localitzar la persona o persones que van llançar el petard i que va acabar comportant la crema d’una hectàrea de sotabosc, de matolls, especialment d’una planta coneguda amb el nom d’escoba o també ginesta d’escombres, ginesta de muntanya, ginesta borda o argelaga, que pren força fàcilment. Tot i que ben a prop del lloc on hi ha hagut l’incendi hi passa una línia d’alta tensió de FEDA, el foc no ha afectat en res ni la instal·lació ni el subministrament del servei.

Etiquetes

Els bombers no ho estan tenint fàcil per accedir a la zona.

Relacionat

Els bombers donen per controlat l'incendi a tocar de la cascada de Moles

Comentaris

Trending