Un centenar i mig de persones a la concentració d’Acció Feminista en el Dia internacional de la dona treballadora

El col·lectiu fa lectura pública a la plaça Lídia Armengol del manifest que des de fa una mica més d’una setmana recull suports a través de la plataforma digital change.org

Una concentració feminista a la plaça Lídia Armengol abans de la pandèmia.
Una concentració feminista a la plaça Lídia Armengol abans de la pandèmia.
Un centenar i mig de persones s’han concentrat a primera hora d’aquesta tarda a la plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella en l’acte convocat per Acció Feminista per reclamar la plena igualtat de gènere en el Dia internacional de la dona treballadora. En l’acte s’ha llegit impulsat pel col·lectiu ciutadà i que fa una setmana ja es va publicitar per tal que qui ho volgués el subscrigués a través de la plataforma digital change.org. El col·lectiu, entre moltes altres coses, torna a posar de manifest la necessitat de despenalitzar l’avortament en els tres supòsits bàsics.

El manifest del qual se n’ha fet la lectura ha recollit ja un miler i mig de suports a través de les xarxes socials. En l’escrit s’hi recorda que “a Andorra ens queden moltes fites per assolir”. Alhora, es considera “inacceptable que al nostre país les dones encara hàgim de patir desigualtats, únicament pel fet de ser dones. No n’hi ha prou en dir que hi ha igualtat, no n’hi ha prou en redactar i aprovar lleis i reglaments. Són un primer pas, però tot plegat no serveix de res si no es fan respectar i s’apliquen en el dia a dia”.

Entre les diverses reivindicacions que es fan dividides en cinc grans àrees hi ha la relativa a l’avortament, sobre el qual s’ha pronunciat aquest dijous el ministre d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, durant la celebració del patró dels Bombers. Espot ha vingut a dir que malgrat que hi podria arriba a haver un consens ampli sobre aquesta qüestió, promoure una reforma legislativa que suposés la despenalització de l’avortament aniria contra l’ordre institucional constitucional establert.

El ministre d’Afers Socials diu que hi podria haver consens entorn a la despenalització dels supòsits bàsics de l’avortament però que és impossible perquè posaria en risc l’ordre institucional

Espot ha recordat que el Copríncep mitrat mai no s’alinearia amb una proposta per despenalitzar l’avortament i que això comportaria la ruptura del sistema institucional vigent. No obstant això, el ministre ha recordat que no hi ha cap dona que necessiti una mesura tan extrema com la interrupció d’un embaràs rep el suport necessari. Allò de la hipocresia portada a l’extrem màxim.

Sia com vulgui, la concentració d’Acció Feminista ha estat un dels actes que s’han anat fent durant la jornada en el marc del Dia internacional de la dona treballadora. L’àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern d’Andorra ha proposat sumar-se a la crida de les Nacions Unides a fer accions pels drets, la igualtat i la justícia de les dones tot fent una trobada a la porta de Govern a les 11 del matí per fer “una fotografia de grup com a símbol de suport a aquesta lluita”. Diverses fonts han lamentat que l’únic que sigui capaç d’organitzar el Govern en favor de la igualtat de gènere sigui “una fotografia de grup”.

-

Relacionat

Andorra Feminista insisteix davant el Govern i el Consell en reclamar la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics

Comentaris

Trending