Un any de presó ferma per a la dona que va parir sent presa

El Tribunal de Corts condemna l’acusada d’introduir i proporcionar droga a un integrant d’una coneguda nissaga empresarial del país, que ja porta set mesos a la Comella

-
-
La dona que el mes d’abril va parir estant en situació d’empresonament provisional haurà de complir un any de presó ferma. Així ho estima el Tribunal de Corts en una decisió contra la qual es pot recorre. L’acusada, de nacionalitat colombiana, 34 anys i que vivia a cavall de la Seu i el Pla de Sant Tirs, ja porta set mesos a la Comella. Ha estat condemnada per introduir i proporcionar droga. Se la va detenir el desembre passat quan passava cocaïna a l’interior del cotxe amb el qual s’havia desplaçat al Principat a un integrant d’una coneguda nissaga empresarial del Principat.

Les circumstàncies de l’embaràs viscut al centre penitenciari -la dona ja va ingressar embarassada- i el part posterior més el fet que el nadó viu des del seu naixement a la Comella en una cel·la adequada a l’efecte per a mare i fill -de fet, la dona ha acudit aquest migdia a la lectura de la sentència amb el cotxet i el nadó, acompanyada de policies de paisà- han fet d’aquest un cas molt especial. L’acusada hauria ‘fet un passe’ de nou grams de cocaïna. Durant el judici, suposada venedora i presumpte comprador, que ja va ser al seu dia condemnat per consum, van explicar, amb moltes contradiccions per part del segon, que la processada només havia fet tasques de ‘mula’. 

En tot cas, la fiscalia no ho va apreciar d’aquesta manera i tampoc ho ha considerat així el Tribunal de Corts. Com va sol·licitar el ministeri públic, els magistrats han condemnat la dona a dos anys i mig de presó, però només un serà ferm. A més, haurà de pagar sis-cents euros de multa i durant deu anys no podrà tornar al Principat. La resolució feta pública aquest dimecres també comporta el comís dels diners de la compra-venda de la droga que la policia va agafar en el mateix moment de detenir la dona.

També es destruirà la droga comissada. En canvi, i com defensava tant l’acusada com la seva parella, que res no té a veure amb la introducció de la cocaïna, el Tribunal de Corts considera que no hi ha lloc a comissar el cotxe monovolum amb el qual va arribar al Principat la dona. L’home va al·legar que el vehicle era seu a tots els efectes. I que la seva parella, només de forma molt puntual, l’agafava. Vist i acreditat aquest fet, i en contra del parer de la fiscalia, els magistrats han anunciat avui el retorn immediat del cotxe al seu titular, també present a la seu de la Justícia.

La cel·la habilitada a la presó per a mare i fill.

Relacionat

“Era conscient de l’embaràs i no havia d’haver transportat la droga”

Comentaris

Trending