Un any de presó ferma per a l’home que cultivava marihuana a l’engròs en un hort al rec del Solà

L’acusat va ser detingut el setembre del 2018 i va estar preventivament a la Comella, on molt probablement haurà de tornar, gairebé quatre mesos; la policia va localitzar setze plantes

-
-
Mantenia que tot i ser intensiu, el cultiu de marihuana que tenia en un hort del rec del Solà d’Andorra la Vella era per a ús terapèutic. Per alleugerir les dolences que patia. Però el Tribunal de Corts no s’ha cregut pas aquesta versió i ha condemnat a un any de presó ferma l’home de 64 anys i durant molts anys veí d’Encamp a qui la policia va enxampar fins a setze plantes de marihuana, alguna de fins a dos metres i mig d’altura. L’acusat, que molt probablement haurà de tornar a entrar al centre penitenciari, va complir al seu dia tres mesos i escaig d’empresonament preventiu.

La troballa es va produir el setembre del 2018 després que algunes veus alertessin de l’anormal conreu de l’home, que tenia llogat un terreny a prop del rec del Solà, entre el cementiri vell d’Andorra la Vella i l’antiga clínica de Santa Coloma. L’operació ‘Cabirol’ va permetre trobar una plantació molt notable de marihuana. Les plantes estaven fins i tot  ‘assegurades’ amb cadenes i amagades entre les mates, entre l’herbassar, hi havia fustes amb claus per tal de dificultar el ‘trànsit’ a qualsevol persona que es volgués atansar indegudament a la parcel·la.

Els investigadors no tenien dubte que es tractava d’una plantació per a traficar. De fet, també van trobar moviments bancaris al compte corrent que compartia amb la seva dona que l’acusat no va saber justificar. Ingressos de 100 euros, 150… Amb tot, però, el detingut i la seva defensa, que va venir a qualificar el seu patrocinat de ‘babau’. van assegurar que el cultiu només tenia una finalitat terapèutica: volia alleugerir el dolor que li provocava el seu complicat quadre mèdic. Hepatitis C, artrosis, reuma.

El tribunal no s’ha cregut ni poc ni gens la versió de l’acusat. I el condemna a tres anys de presó, dels quals només un de ferm, per un delicte major de tràfic de droga del tipus cànnabis en la seva modalitat de producció i elaboració. També el condemna per una contravenció penal de consum. La multa econòmica és de 3.000 euros. La fiscalia sol·licitava cinc anys de presó i la defensa l’absolució de l’home, que va estar gairebé quatre mesos empresonat. De ben segur hi haurà recurs davant la sala penal del Tribunal Superior.

Comentaris (3)

Trending