Un any de presó ferma per a l’home que cultivava marihuana a l’engròs en un hort al rec del Solà

L’acusat va ser detingut el setembre del 2018 i va estar preventivament a la Comella, on molt probablement haurà de tornar, gairebé quatre mesos; la policia va localitzar setze plantes

-
-
Mantenia que tot i ser intensiu, el cultiu de marihuana que tenia en un hort del rec del Solà d’Andorra la Vella era per a ús terapèutic. Per alleugerir les dolences que patia. Però el Tribunal de Corts no s’ha cregut pas aquesta versió i ha condemnat a un any de presó ferma l’home de 64 anys i durant molts anys veí d’Encamp a qui la policia va enxampar fins a setze plantes de marihuana, alguna de fins a dos metres i mig d’altura. L’acusat, que molt probablement haurà de tornar a entrar al centre penitenciari, va complir al seu dia tres mesos i escaig d’empresonament preventiu.

La troballa es va produir el setembre del 2018 després que algunes veus alertessin de l’anormal conreu de l’home, que tenia llogat un terreny a prop del rec del Solà, entre el cementiri vell d’Andorra la Vella i l’antiga clínica de Santa Coloma. L’operació ‘Cabirol’ va permetre trobar una plantació molt notable de marihuana. Les plantes estaven fins i tot  ‘assegurades’ amb cadenes i amagades entre les mates, entre l’herbassar, hi havia fustes amb claus per tal de dificultar el ‘trànsit’ a qualsevol persona que es volgués atansar indegudament a la parcel·la.

Els investigadors no tenien dubte que es tractava d’una plantació per a traficar. De fet, també van trobar moviments bancaris al compte corrent que compartia amb la seva dona que l’acusat no va saber justificar. Ingressos de 100 euros, 150… Amb tot, però, el detingut i la seva defensa, que va venir a qualificar el seu patrocinat de ‘babau’. van assegurar que el cultiu només tenia una finalitat terapèutica: volia alleugerir el dolor que li provocava el seu complicat quadre mèdic. Hepatitis C, artrosis, reuma.

El tribunal no s’ha cregut ni poc ni gens la versió de l’acusat. I el condemna a tres anys de presó, dels quals només un de ferm, per un delicte major de tràfic de droga del tipus cànnabis en la seva modalitat de producció i elaboració. També el condemna per una contravenció penal de consum. La multa econòmica és de 3.000 euros. La fiscalia sol·licitava cinc anys de presó i la defensa l’absolució de l’home, que va estar gairebé quatre mesos empresonat. De ben segur hi haurà recurs davant la sala penal del Tribunal Superior.

Comentaris (3)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.