Turisme vol crear un segell per als restaurants que apostin per la cuina tradicional andorrana

Es vol que estigui enllestit a l’estiu i que els establiments que el vulguin tenir hagin d’oferir plats, vins i cerveses del país fets amb productes de qualitat i de proximitat

Torres amb els responsables de llibre, Casimir Arajol i Dolors Pal.
Torres amb els responsables de llibre, Casimir Arajol i Dolors Pal. G. P.

Turisme vol crear un segell per identificar aquells restaurants que apostin per oferir cuina tradicional andorrana. Així ho ha anunciat el ministre, Jordi Torres Falcó, justament durant la presentació d’un llibre que recull fins a 30 receptes del Principat. L’objectiu els pròxims mesos és treballar amb el sector, com ara amb la Unió Hotelera, per acabar de definir els criteris i que la feina estigui enllestida de cara a l’estiu.

Torres Falcó ha volgut posar en relleu que la gastronomia “atreu nous segments de mercats turístics” a la vegada que “complementa l’oferta”. Per tant, “ens permet arribar a un client molt més exigent”. Així doncs, ha defensat, “hi hem d’apostar com un element diferenciador de la nostra oferta turística”. 

El primer pas per potenciar aquesta activitat és el receptari, que recull fins a 30 dels més de 400 plats inclosos en l’inventari de cuina tradicional. Justament, oferir algun d’ells a les cartes respectives serà un dels requisits que es demanarà per poder obtenir el label. A falta de culminar el treball que es vol fer amb el sector, el ministre ha avançat altres possibles requisits: emprar una part de productes de proximitat, oferir a la carta de begudes almenys un vi i una cervesa del Principat o utilitzar tècniques no experimentals.

“Ara començarem a treballar amb restaurants Unió Hotelera i Autèntics Hotels per definir els criteris que han d’incorporar”, ha comentat Torres. Es vol que aquesta feina no s’allargui excessivament en el temps. De fet, el desig expressat pel ministre és que el segell pugui ser ja una realitat a l’estiu.

En la presentació del receptari, s’ha explicat que, per ara, s’ha editat uns 250 exemplars. En aquest cas, la voluntat és fer més tirades amb un doble objectiu. El primer, “donar a conèixer la nostra cuina més enllà de les fronteres”. El segon, “preservar les receptes, a la vegada que posem en relleu productes autòctons de gran qualitat”.

La publicació ha estat el fruit de la col·laboració de diversos xefs del país, com ara Dolors Pal, que ha posat en relleu que també és una forma de donar una empenta “a un sector que ho ha passat molt malament els darrers anys”. El pròleg és obra de Casimir Arajol, que ha volgut posar en relleu la gran qualitat de la gastronomia andorrana.

Etiquetes

Comentaris

Trending