Tornen les retencions a l’N-145 d’accés al Principat

Les cues registrades a partir del migdia pel cantó espanyol són pràcticament les primeres que hi ha des que a final de juny es va tornar a obrir la frontera després de la crisi sanitària

Diversos vianants creuant un pas al centre d'Andorra la Vella aquest dissabte.
Diversos vianants creuant un pas al centre d'Andorra la Vella aquest dissabte. Toni Solanelles

Després de moltes setmanes sense haver-ho de fer, el servei de Trànsit de la Generalitat ha hagut de tornar a comunicar aquest dissabte que hi havia retencions a la carretera N-145 d’accés al Principat. Tot i que les cues a partir del migdia no han suposat gaire estones d’espera als visitant que pretenien arribar a Andorra, és pràcticament el primer cop des que es va reobrir la frontera hispanoandorrana, a final de juny, que es dóna aquesta situació.

L’inici del mes d’agost, que coincideix alhora amb un cap de setmana i, alhora també, amb l’arrencada de les vacances per a milers de persones, especialment a les comarques veïnes i a Catalunya, des d’on procedien molts dels vehicles que pretenien arribar a Andorra, han tornat a deixar una imatge que malauradament costa veure d’ençà de l’esclat de la crisi sanitària. Malgrat que ni de bon tros hi ha els volums de visitants que habitualment acollia Andorra, aquest dissabte s’hauria notat un lleuger increment, tímid si es vol, de turistes.

Les principals artèries del centre del país acullen més persones -tant residents com especialment visitants- del que ho han estat fent els darrers dies. També es nota afluència en paratges naturals del nord del país. L’ús de la mascareta i la insistència dels dependents o responsables d’establiments en higienitzar-se les mans abans d’accedir als establiments és, sobretot els dies de més afluència, una constant.

Comentaris

Trending