Tímid increment de visitants al Pas en no haver de fer-se proves Covid

El fet que bona part de l’oferta comercial de la localitat fronterera estigui tancada no acaba d’animar els francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals

Turistes al Pas durant un cap de setmana.
Turistes al Pas durant un cap de setmana.

El Pas de la Casa ha viscut aquest dimarts un tímid increment de visitants. Els comerciants de la localitat encampadana esperen que a poc a poc, mentre duri l’exempció d’haver-se de fer la prova de diagnòstic de la Covid per una estada inferior de 24 hores si s’és de l’Arieja o els Pirineus Orientals, es recuperi una mica més d’activitat de la que s’ha tingut el darrer mes. Amb tot, no esperen grans afluències de clients.

Certament, el fet de poder-se estalviar la TMA (o PCR) hauria animat aquest dimarts algunes desenes de persones més que els darrers dies a pujar fins al Pas. En tot cas, aquest dimarts hi ha hagut més presència de vehicles i visitants que no pas aquest dilluns, que va ser el primer dia que operava l’exempció acordada entre les autoritats andorranes i franceses. Amb tot, reconeixen els comerciants consultats, bona part de l’oferta comercial del Pas està tancada. Això fa que la població perdi atractiu.

Una imatge del Pas de la Casa, pràcticament buit durant les darreres setmanes.

Relacionat

Els botiguers del Pas celebren l’exempció de les PCR o TMA pels visitants d’un sol dia

També és cert, però, que els visitants d’un sol dia, que vol dir d’unes poques hores, acudeixen al Pas de la Casa a cercar productes molt concrets, essencialment tabac, alcohol, fer benzina i de manera més limitada, adquirir alguns productes d’alimentació o altres com podria ser, especialment, material esportiu i perfums. No obstant, la majoria d’establiments de perfumeria de la localitat són dels que han tancat.

Comentaris

Trending