Els botiguers del Pas celebren l’exempció de les PCR o TMA pels visitants d’un sol dia

Els comerciants confien a recuperar part dels clients que, al llarg del febrer, han perdut, ja que necessitaven presentar una prova diagnòstica negativa per poder tornar a França

Una imatge del Pas de la Casa, pràcticament buit durant les darreres setmanes.
Una imatge del Pas de la Casa, pràcticament buit durant les darreres setmanes.

El Pas de la Casa respira. Almenys, una mica més que fins al cap de setmana. Els comerços de la localitat fronterera han rebut amb alegria l’anunci de França, que eximirà de l’obligació de presentar una PCR o una TMA negativa per tornar al país a aquells residents de l’Arieja i dels Pirineus Orientals que visitin Andorra, sempre que l’estada sigui inferior a les 24 hores. Els botiguers confien a recuperar part dels clients habituals, tot i que lamenten que la relaxació arribi just quan finalitza el mes de vacances a l’Estat gal.

Així ho espera el president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié. “És una molt bona notícia”, ha remarcat, tot posant en relleu que l’obligació de presentar una prova diagnòstica per tornar cap a França “estava bloquejant molt a la gent”. Per això, no amaga que “estem molt contents”.

D’una forma similar s’expressa el màxim responsable de l’Associació de Veïns i Comerciants de la població fronterera, Òscar Ramon. “Crec que és molt positiu”, ha afirmat, tot mostrant-se convençut que “la gent podrà venir amb més tranquil·litat”.

Frontera francoandorrana.

Relacionat

Cap prova de tornada als francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals si estan menys de 24 hores

I és que els comerciants de la població no amaguen que la mesura adoptada per França ara fa unes setmanes els ha fet mal. Molt de mal. El visitant d’un sol dia s’ha perdut gairebé totalment i d’ell, no es pot oblidar, en depenen bona part dels establiments del Pas. Ara, es confia que la situació es podrà revertir.

“Creiem que ha de venir més gent i que funcionarem millor a patir d’ara”, ha apuntat Carrié. Per la seva banda, Ramon  també confia en “recuperar visitants”. Tot i això, lamenta que la relaxació de la mesura arriba “quan han acabat les festes a França”.

L’anunci ja ha provocat, però, que l’activació de cadenes de botigues, com ara perfumeries, que tenen diversos establiments a la població. Les darreres setmanes, moltes d’elles havien estat tancades. Ara, Gala, per exemple, preveu obrir, segons les fonts consultades, com a mínim una més a partir d’aquest dimarts, fet que suposa treure de l’ERTO a diversos treballadors. En funció de quina sigui la resposta dels clients es podria decidir noves obertures.

Comentaris

Trending