Cap prova de tornada als francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals si estan menys de 24 hores

A partir d'aquest dilluns entra en vigor la nova mesura que serà recíproca i que suposarà un baló d'oxígen per als comerços del Pas de la Casa

Frontera francoandorrana.
Frontera francoandorrana. ARXIU

L'Ambaixada de França a Andorra ha anunciat que a partir d'aquest dilluns no caldrà efectuar una prova serològica TMA o PCR per als residents francesos de l'Arieja o els Pirineus Orientals que accedeixin al Principat sempre que l'estada sigui inferior a les 24 hores. Els residents que es desplacin a França es beneficiaran de la mateixa mesura.

L'assimilació amb l'Arieja i els Pirineus Orientals era una de les peticions que va fer el cap de Govern, Xavier Esport al primer ministre francès, Jean Castex durant la reunió telemàtica que van efectuar fa dues setmanes. D'aquesta manera, els comerciants i especialment els del Pas de la Casa es beneficiaran de la presència de visitants francesos ja que l'obligació de presentar una prova negativa a la tornada havia frenat l'arribada dels compradors en unes setmanes de vacances del país veí.

La resta de mesures continuaran en vigor ja que a França circula amb molta rapidesa la soca britànica, la qual cosa ha obligat a fer confinaments aquest cap de setmana a ciutats com Niça o Dunkerque.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending