El sector turístic confia que la rebaixa de les restriccions reactivi una part del client anglès

Londres ha acordat que a partir del 4 d'octubre ja no caldrà que les persones vacunades provinents de països de baix risc, com Espanya, França, Itàlia i Portugal, es facin un test de coronavirus abans de viatjar-hi

La terminal de sortides de l'aeroport de Gatwick.
La terminal de sortides de l'aeroport de Gatwick. ARXIU

El sector turístic, entès de forma àmplia, del Principat espera que l’estovament de les restriccions inicialment imposades per Londres per viatjar a l’exterior comportin una reactivació del client britànic. Si la situació es manté com fins ara i no es dicten noves mesures extraordinàriament limitadores, ben al contrari, si es deixen sense efecte alguns impediments, es confia en què turistes del Regne Unit tornin a apostar aquest hivern pel Principat.

Encara falten moltes setmanes, però la Gran Bretanya ja té decidit l’aixecament d’algunes de les mesures restrictives que havia imposat fins ara la mobilitat internacional. En aquest sentit, fonts del sector turístic del Principat, esperen que les autoritats andorranes -des d’Andorra Turisme a Afers Exteriors passant si escau pel ministeri de Salut- facin la feina que els pressuposen i d’aquesta manera Londres situï Andorra sense embuts en el llistat de països segur.

Es preveu poder recuperar una part, encara no significativa però sí important atès el que hi ha hagut el darrer any i mig, del turisme britànic que rebia Andorra

Si és així i no hi ha cap ensurt ni cap acord institucional que impedeixi l’obertura de les estacions d’esquí, es preveu poder recuperar una part, encara no significativa però sí important atès el que hi ha hagut el darrer any i mig, del turisme britànic que rebia Andorra. I això hauria de redundar positivament no només en les empreses del sector de la neu. Sinó totes les que hi estan lligades i els operadors turístics, com ara els receptius.

Hores d’ara, segons que ha constatat l’Altaveu, hi ha força optimisme venint d’on es ve. Però també hi ha molta prudència i cautela sabedors tots els agents turístics del país que la pandèmia pot donar un gir inesperat en qualsevol moment. I que la cooperació internacional i les decisions de geopolítica al final no sempre són beneficioses. En tot cas, ara mateix el panorama anunciat per les autoritats britàniques “és esperançador”, segons els consultats.

DECISIONS

A partir del 4 d'octubre -si no canvien les coses des d’ara fins llavors- ja no caldrà que les persones vacunades que vagin a Anglaterra des de països de baix risc, com Espanya, França, Itàlia i Portugal (i s’espera que Andorra s’inclogui en el catàleg), es facin un test de coronavirus abans de viatjar-hi.

Tot plegat afecta sols els ciutadans d’Anglaterra, atès que les autoritats d’Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen potestats totals sobre la matèria

Més endavant, els viatgers vacunats procedents de països considerats segurs tampoc caldrà que se sotmetin a una prova PCR dos dies després d'arribar al país. Podran fer-se, en lloc d'això, un test d'antígens, més econòmic. Aquesta mesura començarà a aplicar-se durant el mes d’octubre però no se sap la data exacta encara. També és clar que tot plegat afecta sols els ciutadans d’Anglaterra, atès que les autoritats d’Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen potestats totals sobre la matèria.

El Regne Unit reconeixerà la immunització dels sistemes de salut d’Europa (i el passaport Covid del Principat ja ha estat homologat), els Estats Units i una llista llarga de països. Els que no estiguin vacunats hauran de continuar con fins ara, passant un test 72 hores abans d'iniciar el viatge i fent-se proves PCR dos dies i vuit dies després de l'arribada a la Gran Bretanya, i també fer quarantena durant deu dies.

Comentaris

Trending