El sector hoteler confia en el Tour, Bob Sinclar i els Gipsy Kings per disparar les ocupacions

Les dades del cap de setmana es van quedar en un 62,5%, una davallada en comparació a l’anterior que s’explica pel fet que van obrir més establiments però també per la punxada del concert de Mònica Naranjo i les darreres proves del Multisport Festival

Un hotel a Encamp.
Un hotel a Encamp. G. P.

L’ocupació hotelera del cap de setmana es va situar en el 62,5% ,segons les dades facilitades per la Unió Hotelera. Es tracta d’una xifra per sota del dissabte i diumenge anterior, però cal tenir en compte que hi havia més establiments oberts. El sector confia que el nombre de clients torni a remuntar amb l’arribada del Tour i els concerts de Bob Sinclar i els Gipsy Kings.

Amb la finalització dels ERTO i l’arribada del juliol, el sector hoteler s’ha activitat definitivament. Així, en el cas de la UH ja són 54 els establiments oberts, vuit més que la setmana anterior. En part això pot explicar la petita davallada de l’ocupació, que s’ha quedat en un 62,5% entre divendres i diumenge en comparació al prop de 75% d’uns dies abans. També queda clar, per exemple, que el concert de Mónica Naranjo va tenir una assistència molt per sota de les expectatives, igual que les dues proves de l’Andorra Multisport Festival.

Pel que fa a l’ocupació mitjana de la setmana, aquesta es manté en una xifra similar: 44,35% pel 45,7% de l’anterior. Des de la patronal, però, es consideren dades positives, destacant que “continuem per sobre del 60%” entre divendres i dissabte i que “ens han obert alguns establiments més”.

A banda, de cara al cap de setmana vinent hi ha optimisme. “Preveiem ocupacions superiors”, afirmen des de l’entitat. En aquest sentit, es confia, i força en tres esdeveniments: l’arribada del Tour diumenge i els concerts de Bob Sinclar i els Gipsy Kings.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending