El PS proposa que un terç de la recaptació de la taxa turística es destini al Fons verd

El president del grup parlamentari ha entrat nou esmenes al projecte de llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha entrat nou esmenes al projecte de llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjament turístiques. Entre elles, destaca la proposta de que un terç de la recaptació anual de la taxa que es cobrarà es destini al Fons verd d’impuls a la transició energètica i del canvi climàtic.

Els socialdemòcrates han centrat les seves esmenes a la proposta de llei en reformular l’ús que se li donarà a la taxa turística que es començarà a cobrar als visitants que s’allotgin en establiments del país. Principalment, han demanat que un terç es destini al Fons verd. Així mateix, també ha proposat que els recursos que s’obtinguin d’aquest Fons es destinin a accions per a la desestacionalització del turisme i la creació d’un programa de subvencions per a la formació del sector, per tal de garantir l’excel·lència.

Així mateix, s’ha proposat que els menors de 16 anys, i no de 12 com suggeria el text presentat, quedin exempts de pagar aquest impost. També, que no s’apliqui a estades superiors a set dies, per fomentar que es faci una durada més llarga al país. D’altra banda, es considera que la taxa s’hauria d’aplicar a partir de l’1 de desembre d’enguany, amb la finalitat de donar més marge als operadors econòmics per començar a aplicar la mesura i pal·liar l’impacte en els preus.

Finalment, es proposa que els agents econòmics del sector turístic del país puguin escollir els seus representants del Consell d’Administració d’Andorra Turisme. A més, crear una taula de diàleg amb la participació del sector, els comuns i els grups parlamentaris per analitzar el funcionament de l’entitat i consensuar propostes per a la seva actualització constant.

Etiquetes

Comentaris

Trending