Grandvalira Resorts enfronta l’estiu amb l’objectiu de superar els 210.000 visitants

La marca ha presentat la primera oferta conjunta per a la temporada, amb diverses novetats, com un circuit de bicicleta elèctrica, i tenint en compte que els pròxims mesos suposen únicament un 4% de la facturació total

Presentació Grandvalira Resorts.
Presentació Grandvalira Resorts.

El grup Grandvalira Resorts, que inclou totes les estacions del país, ha presentat aquest dimarts el primer estiu de forma conjunta. Sempre amb l’objectiu de la desestacionalització se li ha donat força importància a la temporada que ve i les expectatives son altes. Se situen a superar el rècord que es va aconseguir el 2022 de 200.000 visitants. Malgrat això, i dels esforços que es comencen a dedicar per a la temporada, continua suposant un percentatge molt baix de la facturació total. Únicament el 4%.

El director general de Grandvalira, Juan Ramon Moreno, ho ha assenyalat des del primer moment. “L’estiu a Andorra és cada vegada més important”, però, posteriorment ha puntualitzat que “l’hivern és encara el producte més important que tenim”. De fet, l’estiu suposa únicament un 4% de la facturació del total de les estacions, i les previsions no inclouen un augment significatiu en aquest sentit, sinó que es mantindrà al voltant d’aquesta xifra. “Veurem com va la climatologia, perquè és clau en aquest punt, crec que mica en mica anirem creixent una miqueta, no moltíssim, no crec que arribem a xifres molt altes per l’estil d’estació i el model de negoci que tenim”, ha remarcat Moreno. A més, també ha explicat que segons l’estació el percentatge varia significativament.

“Estem treballant per allargar l’hivern i tenim moltes coses per les properes temporades, però és veritat que l’estiu cada vegada té més importància, no només en facturació, sinó com a oferta de país”, ha remarcat Moreno. També s’ha pronunciat en aquest sentit el ministre de Turisme, Jordi Torres, que ha assenyalat que l’oferta conjunta que ha presentat Grandvalira Resorts “ja és una nota positiva, això ha de permetre reforçar l’estiu”. No ha negat, però, que existeix encara un desequilibri important i que la clau rau en una idea que s’ha anat defensant en el temps, la de convertir les estacions d’esquí en estacions de muntanya. Amb tot, Torres ha afirmat que “cada vegada es potencien més esdeveniments que ens posen al mapa mundial, però és difícil monetitzar certes coses a les estacions d’esquí”.

UN ESTIU AMB EXPECTATIVES DE RÈCORD

L’oferta conjunta que ha presentat Grandvalira Resorts, però, té un objectiu clar: superar el nombre de visitants de l’any passat. En total, en van ser 210.000 sumant totes les estacions, i el que s’espera és que es pugui tornar a tenir un nou rècord i deixar aquesta xifra enrere. Per poder-ho fer la inversió per a totes les activitats ha suposat el milió d’euros. També s’han plantejat facilitats per a aquells que tinguin un forfet de temporada, perquè també el puguin fer servir a l’estiu i, per tant, que tingui validesa 365 dies a l’any.

“Creiem que serà una temporada bona”, ha assegurat Moreno. Però entra en joc un factor clau que a les estacions s’ha de tenir mot en compte, la climatologia i, sobretot, les tempestes d’estiu. Això, però, sembla que no desanima, “creiem que els mercats de proximitat es comportaran molt bé i ens ajudaran a tenir un bon estiu”. El director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, ha remarcat que tot el que s’ha preparat ha estat “amb la voluntat de desestacionalitzar”.

CIRCUITS DE BICICLETA ELÈCTRICA, LA GRAN NOVETAT

La principal diferència que ha suposat treballar una oferta d’estiu per separat o fer-ho de forma conjunta ha estat la de poder coordinar les activitats per tal de no trepitjar unes estacions amb altres i oferir un ventall de possibilitats ampli. Un exemple clar és la posada en marxa de diversos circuits d’E-Bike. La iniciativa consistirà en un conjunt de rutes senyalitzades per a bicicletes elèctriques als sectors de Soldeu, el Tarter, Canillo, Encamp, Pas de la Casa i Grau Roig. En total, fins a 94 quilòmetres. Aquesta activitat, en certa manera, espera potenciar la idea d’Andorra com a  territori ciclista.

L’impuls que se li vol donar a aquest concepte passa per donar la possibilitat a tothom de fer servir la bicicleta. El director general de Grandvalira – Ensisa, David Hidalgo, ha remarcat que és evident que Andorra compta amb molts desnivells i que no tothom té les condicions físiques per poder fer segons quines rutines. Per tant, aquesta opció s’obre per a un públic més familiar. I, sobretot, no trepitja la premissa de Pal Arinsal com a estació destinada al món del ciclisme. De fet, a l’estació s’acolliran al llarg de l’estiu diversos esdeveniments, a més de comptar amb el bikepark.

 

Comentaris (10)

Trending