El Pas tanca en positiu el juliol malgrat el fre de visitants detectat arran dels rebrots

Els comerciants de la localitat expliquen que, després d’una primera quinzena molt bona, el ritme de vendes va alentir-se coincidint amb els dubtes que la situació sanitària a Catalunya va aixecar a França

Vehicles estacionats al Pas de la Casa una vegada oberta la frontera.
Vehicles estacionats al Pas de la Casa una vegada oberta la frontera. ARXIU

Els comerciants del Pas de la Casa han tancat amb satisfacció el mes de juliol. Expliquen que ho fan amb la sensació que, ni que sigui per poc, ho fan amb xifres millors que ara fa un any. I això, malgrat l’efecte de la crisi del coronavirus. De fet, entenen que la segona quinzena s’ha alentit el ritme de visitants i vendes per les notícies sobre possibles rebrots i, sobretot, pels dubtes que, de retruc, podia generar l’empitjorament de la situació a Catalunya.

Els primers dies de juliol, expliquen tant el president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, com el de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon, van mantenir l’excel·lent tendència ja registrada al juny. Ja llavors, recorden, hi havia satisfacció entre els empresaris perquè les dades havien estat molt bones. “Més del doble que el 2019”, afirma Carrié.

Els empresaris es mostren optimistes de cara a l’agost, tot i ser conscients que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia

“Fins al 15 o 16, també anava molt bé”, indica el màxim responsable de la Iniciativa Publicitària. Després, però, la segona quinzena sí que ha estat més fluixa. S’ha treballat, sí, però a un ritme inferior. Admet que va coincidir amb dos factors. Per un costat, els rebrots a Catalunya i els rumors sobre un possible tancament de la frontera per part de França. Això hauria generat alguns dubtes a l’hora de desplaçar-se per part dels visitants gals.

L’altre factor que ha pogut afectar, a l’entendre de Carrié, són les informacions sobre la possible limitació del tabac que es podia passar per la frontera. La proposta de deixar en només un cartró no ha estat aprovada, encara, legislativament, però també, indica, ha generat “dubtes” en els possibles visitants.

Després d’aquesta petita davallada, aquesta setmana l’afluència s’ha tornat a incrementar. Això hauria permet tancar juliol amb xifres de negoci satisfactòries. “Cert que la primera part del mes va ser millor, però després, més o menys, s’ha anat mantenint i crec que tanquem per sobre del juliol del 2019”, comenta Ramon, que posa en relleu que els visitants “han entès a la perfecció les mesures de precaució, com ara la necessitat de dur mascareta”.

Amb aquest balanç positiu sobre la taula, totes dues entitats esperen l’agost amb optimisme. “Tenim bones previsions, tot i que sabem que tot dependrà de com evolucioni la situació sanitària”, explica el president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas. Per la seva banda, Carrié admet que “la sensació és bona i pensem que pot ajudar a recuperar part del que no es va fer durant el confinament”, sempre, però, amb el permís d’una pandèmia que, recorda, “fa difícil fer previsions”.

Comentaris

Trending