El Pas de la Casa viu probablement el millor dia des de la reobertura de la frontera

Una incidència d’Andorra Telecom que afecta una empresa de suport logístic a diversos aparcaments i parquímetres hauria ‘ennuvolat’ la bona jornada a la localitat encampadana

Una vista parcial del Pas de la Casa, avui.
Una vista parcial del Pas de la Casa, avui.

El Pas de la Casa ha viscut aquesta jornada de dijous, des del punt de vista comercial i de volum de visitants, probablement la millor jornada des de la reobertura de la frontera. De fet, s’espera que durant tot el cap de setmana sigui molt bona la presència de turistes d’excursionistes francesos. L’únic però que hi hauria hagut, i que no només ha afectat el Pas de la Casa sinó altres parròquies, ha estat una incidència d’Andorra Telecom que ha fet que, per exemple, no s’hagi pogut pagar amb targeta de crèdit als aparcaments de la localitat encampadana.

A mida que els francesos han anat agafant confiança respecte de la situació epidemiològica, el Pas ha incrementat progressivament el nombre de visitants i segons fonts de la localitat encampadana aquest dijous ha estat molt bo quant a presència de francesos, amb la qual cosa això s’ha traduït, és clar, amb un bon impacte comercial. Les fonts consultades han recorda que a partir de dilluns, quan els andorrans podran ja començar a desplaçar-se per tot el territori francès, el país veí del nord normalitza tota l’activitat econòmica, empresarial.

Això farà, doncs, que molts dels ciutadans residents en les regions franceses més properes al Principat que treballen en factories de diversa naturalesa i que fins ara han estat aturats per raons de prudència sanitària, dilluns s’hagin d’incorporar ja als seus llocs de treball. En conseqüència, aquestes persones estan aprofitant els darrers dies sense feina per aprovisionar per a les setmanes posteriors. Això també vol dir que, probablement, entre setmana el nombre de visitants costarà que s’enfili més però que a partir d’aquest cap de setmana mateix el nombre d’excursionistes vinguts de França s’incrementi de forma molt notable.

La incidència tecnològica

Els visitants, però, s’han trobat amb problemes alhora d’abonar les despeses d’estacionament en aquells punts que són de pagament. Aquesta passada matinada, Andorra Telecom ha fet treballs de manteniment en la xarxa de fibra òptica que podia suposar interrupcions del servei d’Internet durant una mitja hora. Segons fonts de l’operadora, s’ha intervingut sobre 31.000 clients que, de mitjana, han quedar ‘fora de joc’ deu minuts, menys del previst, per tant. Hi ha hagut quinze incidències. I almenys en un cas, la que afecta l’empresa MaviParq l’impacte està sent molt gran.

Aquesta companyia dóna suport logístic a diversos estacionaments verticals i zones de parquímetre del país. No només al Pas de la Casa, que també, sinó a Encamp, Escaldes o Sant Julià, entre altres parròquies. Per tant, tots aquests equipaments, d’explotació privada, s’han quedat sense connexió a Internet en tenir, en la immensa majoria de casos, una IP fixa i com en el cas dels aparcaments del Pas de la Casa, els caixers i dispositius de cobrament telemàtics no han funcionat. A darrera hora d'aquest dijous 

Comentaris

Trending