El Pas de la Casa fa el ple amb el festival de música electrònica ‘Hibernation’

La majoria d’allotjaments turístics de la localitat fronterera estan amb ocupacions que freguen el 100% quan per l’època de l’any els caps de setmana solen registrar volums d’afluència del 70%

L'aparcament del Bullidor acull la carpa gran del festival.
L'aparcament del Bullidor acull la carpa gran del festival. HIBERNATION

El Pas de la Casa està preparat per viure un cap de setmana de festa de grans dimensions. I caldrà veure si també d’alguns aldarulls als quals la localitat fronterera està sovint massa acostumada. En tot cas, la celebració des d’avui i fins diumenge del certamen de música electrònica ‘Hibernation’ porta el ple al Pas. Tant pel que fa a venda d’entrades, que està a prop del ‘sold out’ com, sobretot, en allò que es refereix a ocupació turística.

Fonts consultades del sector de l’allotjament turístic han reconegut que molts dels establiments del sector freguen per aquest cap de setmana l’ocupació total. I el 100% o gairebé d’ocupació és significativament superior al que seria un cap de setmana normal d’aquesta època de l’any, en què l’afluència de visitants faria que els allotjaments hotelers del Pas estiguessin ocupats en tres quartes parts com a molt. Per tant, admeten les fonts, l’‘Hibernation’ té una responsabilitat directa  en aquest bon comportament de les xifres. La policia i les empreses privades fan un reforç de seguretat per aquests propers dies.

Quant al festival pròpiament dit, es posa en marxa aquest migdia, a la 1, amb els concerts diürns. I a partir de les 7 de la tarda s’inicia el torn de nit, per dir-ho d’aquesta manera, que està previst que cada jornada s’allargui fins al tomb de les 5 de la matinada. Hi ha dos espais clarament delimitats. Una esplanada a tocar de ‘La Plage Blanche’, que és la que acull la versió diürna del festival, i l’aparcament del Bullidor, que és on s’ha muntat el gran escenari de l’’Hibernation’ en quedar més allunyat del nucli urbà i que és on es fan els concerts de nit-matinada.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending