Ordino ha estat seleccionada pel programa ‘Upgrade’ de l’Organització Mundial del Turisme

Aquest programa ofereix assessorament personalitzat per tal d’analitzar i millorar el dossier presentat a la ‘Best Tourism Villages by UNWTO 2021’ per poder concórrer a la propera convocatòria

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, a l'assemblea de l'OMT.
El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, a l'assemblea de l'OMT. Govern d'Andorra

En la 24ª Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), on ha estat present el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, s’han anunciat els guardonats a la iniciativa pilot ‘Best Tourism Villages by UNWTO 2021’. Ordino, que va presentar candidatura, no ha estat seleccionada. Però, sí que ho ha estat per al programa ‘Upgrade’, que assessora de forma personalitzada per millorar el dossier presentat i poder concórrer a la propera convocatòria.

Així, el comú d’Ordino va sol·licitar al setembre al Ministeri de Turisme que presentés la seva candidatura. D’aquesta manera, es va enviar a l’OMT un dossier molt complert sobre el desenvolupament del turisme a la parròquia. Es vinculava amb el desenvolupament sostenible a través del turisme, a la protecció del patrimoni cultural i al desenvolupament rural vinculat amb els ODS.

Tant el ministeri com el comú han valorat de forma molt positiva aquest nomenament al programa ‘Upgrade’. Això els permetrà promoure el paper del turisme en la valoració i conservació d’Ordino juntament amb els paisatges, el patrimoni històric i cultural i els valors i activitats locals. Per tant, per millorar com a destinació turística i així complir amb els objectius marcats per la corporació.

Torres ha aprofitat la seva estada a Madrid per mantenir diverses reunions bilaterals. S’ha trobat, entre altres, amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto, la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques, i el secretari d’Estat de Turisme de França, Jean-Baptiste Lemoyne. Amb tots ha compartit la situació ocasionada per la pandèmia i com el sector s’ha hagut de reinventar per adaptar-s’hi.

Etiquetes

Comentaris

Trending