L’ocupació hotelera baixa al 53,6% la primera setmana de setembre

Les dades descendeixen més d’un 20% respecte a l’agost i la parròquia amb més visitants ha sigut la Massana, registrant un 72,99%

Una recepció d'hotel, on s'haurà de consignar la taxa.
Una recepció d'hotel, on s'haurà de consignar la taxa.

L’ocupació hotelera al Principat durant la primera setmana de setembre ha baixat fins al 53,57%, un descens notable tenint en compte que les dades globals de l’agost arribaven al 76,25%. Amb el 80% dels establiments oberts, la parròquia amb més ocupació ha estat la Massana, amb un 72,99%, seguida d’Andorra la Vella (63,27%) i Escaldes-Engordany (67,13%). Els pitjors registres se’ls emporta Sant Julià de Lòria, amb només un 25%.

Des de la Unió Hotelera han declarat que “amb l’agost tancat, acaba el període vacacional per a molts dels turistes de proximitat que tenim. Hem pogut mantenir les ocupacions per sobre del 50% perquè la tornada a l’escola encara no s’havia produït, però esperem que aquesta setmana les ocupacions vagin clarament a la baixa, malauradament”.

Quan a les parròquies que resten, Canillo va registrar un 28,76% d’ocupació, Encamp un 49,97% i Ordino un 41,46%. Respecte a la nacionalitat dels visitants, destaquen els espanyols amb un 61% i els francesos amb un 30%. El 9% restant s’adjudica a altres nacionalitats.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending