La neu i l’exigència de la PCR ‘aparten’ els visitants del Pas de la Casa

Encara que és aviat per treure conclusions, la localitat fronterera s’ha aixecat buida aquest dilluns, i els comerciants temen que així continuï degut a les noves mesures imposades per les autoritats franceses

Una imatge del Pas de la Casa aquest matí, pràcticament buit.
Una imatge del Pas de la Casa aquest matí, pràcticament buit.

Encara que és aviat per treure conclusions, el Pas de la Casa s’ha aixecat buit aquest dilluns, i els comerciants temen que així continuï degut a les noves mesures imposades per les autoritats franceses en el combat per evitar la propagació del coronavirus. Entre el mal temps que fa i l’exigència d’una PCR negativa per poder tornar a casa, de moment els visitants no han fet acte de presència a la localitat fronterera.

Els comerciants són més pessimistes que els responsables d’allotjaments turístics, que estan més a l’expectativa i amb una mirada més a llarg termini. Uns i altres, és clar, consideren que les noves exigències imposades des de París suposen un alt inconvenient, especialment per aquelles persones que, des de mitjan desembre i fins aquest cap de setmana, el que feien era pujar al Pas unes hores, comprar, i marxar. Per omplir el maleter d’alcohol, tabac i quatre coses més, ara mateix, als visitants francesos, no els surt a compte haver-se de sotmetre a la PCR. A més, tampoc no és senzill fer-se la prova.

Una altra cosa serà com evoluciona la situació amb aquelles persones que tenen intenció de passar uns quants dies de relax, de vacances, al Principat. De moment, però, al Pas de la Casa hi ha força pessimisme, i només el pas dels dies permetrà saber i conèixer del cert cap a on va tot plegat. Mentrestant, es lamentaven a la localitat encampadana, els pàrquings d’algun gran hotels de Soldeu presentava una nodrida ocupació. “Potser és que regalen PCR”, ironitzaven alguns dels consultats.

Comentaris

Trending