El ministeri de Sanitat espanyol manté que qualsevol ciutadà pot sortir del país per fer turisme

La direcció general de Salut Pública respon a una consulta feta per la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges per saber quins moviments turístics es poden realitzar durant la Setmana Santa

Comentaris

Un viatger a l'aeroport de Madrid.
Un viatger a l'aeroport de Madrid. ARXIU

El ministeri espanyol de Sanitat manté que qualsevol ciutadà resident a l’Estat pot sortir d’aquest per anar a l’estranger per fer turisme durant aquesta Pasqua. Amb aquesta premissa, ciutadans espanyol podrien venir al Principat per Setmana Santa. Aquells que vulguin sortir de territori espanyol només poden trencar el confinament perimetral autonòmic en trànsit i, és clar, han de tenir en compte les restriccions que s’apliquin en els països de destinació.

Així ho ha assegura la direcció general de Salut Pública en una resposta a una consulta feta per la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV). La resposta donada pel departament del ministeri espanyol de Sanitat la reprodueix íntegrament el portal especialitzat en notícies de turisme, i un dels més seguits per als professionals d’aquest sector, denominat preferente.com .

Segons l’esmentada resposta, “la sortida del territori d’Espanya, tant d’espanyols com dels estrangers que es trobin a Espanya, està condicionada únicament a les limitacions o restriccions establertes pels països de destinació (com el control de frontera de Portugal, o l'exigència de PCRs, quarantenes o altres limitacions o prohibicions que estableixin els ordenaments dels països de destinació o de trànsit)”, sense que aquesta circumstància es vegi afectada per l'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut sobre la declaració d’actuacions coordinades davant la Covid-19 en motiu de la festivitat de Sant Josep i de la Setmana Santa de 2021, publicat per Resolució d’11 de març de 2021 de la secretaria d’Estat de Sanitat.

Quant a la sortida del territori nacional, “tant espanyols com estrangers sí que podran desplaçar-se lliurement a través les diferents comunitats autònomes i ciutats amb estatut d'autonomia, en trànsit cap al país de destinació (tenint en compte en aquest cas, únicament, les prohibicions, limitacions o restriccions dels països de destinació o trànsit)”.

Comentaris (14)

Trending