Mesures anticoronavirus a les activitats d’estiu dels dominis esquiables i al Palau de Gel

El protocol preveu un aforament reduït dels telecabines i telecadires al Bike Park de Pal-Arinsal i el Mountain Park de Grandvalira i un màxim de 20 persones per torn a la pista canillenca

Els telecabines per accedir al Bike Park hauran de reduir el seu aforament.
Els telecabines per accedir al Bike Park hauran de reduir el seu aforament.

El Mountain Park de Grandvalira i el Bike Park de Pal-Arinsal podran obrir a l’estiu. Això sí, com tots els sectors econòmics amb uns requisits de seguretat establerts per protegir clients i treballadors del contagi del coronavirus. Entre ells, la limitació del nombre de persones que podran utilitzar els sistemes de transport, com ara telecabines i telecadires, i especial cura a l’hora de desinfectar els elements utilitzats en les diferents activitats.

Des del Govern es té clar que si es vol atreure turisme durant l’estiu, un cop s’acabi el confinament, caldrà tenir atractius. I, entre ells, hi ha dos claus: el Bike Park de Pal-Arinsal i el Mountain Park de Grandvalira, dues instal·lacions que cada temporada actuen com a focus d’arribada d’un nombre important de visitants. Per tant, poder obrir-les és clau i encara més important serà que ho facin en condicions de seguretat. Per això, des del clúster d’Esports d’Actua s’ha preparat un protocol amb les mesures que caldrà adoptar a tots dos centres.

El document preveu una sèrie de recomanacions per cadascun dels parcs lúdics. Una d’elles, comú: la reducció del nombre de persones que poden utilitzar a la vegada els serveis de transport per accedir als espais. Així, en el cas del telecabina de la Massana s’indica que, com a màxim, s’hauran de permetre dos clients amb la seva bicicleta en cada trajecte. A més, l’hauran de carregar pel seu compte sempre que es pugui. Si l’operari del telecabina ha d’intervenir, caldrà que, un cop acabada l’operació, es desinfecti les mans.

Es recomana intensificar la desifencció de tots els elements que puguin tocar els usuaris, com ara les barres dels telecadires o les atraccions del parc lúdic

Pel que fa als telecadires, ja que la distància entre cadascuna d’elles és superior a deu metres i no poden anar a més de 10 quilòmetres per hora, es podran utilitzar totes. Ara bé, les barres s’hauran de desinfectar després de cada ús i només hi podran pujar dues persones, una a cada cantó, com a màxim amb l’excepció de si els usuaris són grups familiars.

Pel que fa al Mountain Park, els remuntadors també hauran de limitar la capacitat al 30%. Això vol dir quatre persones –cinc si tots són famílies-. Caldrà desinfectar cada cabina i cada cadira després del seu ús.

També es considera adient que es promogui la compra de forfets o la reserva d’activitats amb fórmules que no suposin la interacció amb un treballador dels dominis. És a dir, màquines de venda automàtiques o, fins i tot, reserves en línia. En el cas del Mountain Park s’insisteix en la necessitat de mantenir una contínua neteja i desinfecció de les diferents atraccions i en limitar l’aforament d’aquestes.

El protocol també preveu diverses mesures per una altra instal·lació mig esportiva mig lúdica: el Palau de Gel de Canillo. Així, la recomanació és que l’aforament de la pista sigui d’un màxim de 20 usuaris i que se’ls proporcioni peücs i casquets d’un sol ús. Evidentment, un cop acabi l’activitat els patins i els cascos utilitzats necessitaran una ràpida desinfecció. A la pista, a més es proposa la creació de circuits per evitar l’encreuament entre patinadors.   

Comentaris (2)

Trending