Més de 400 inscrits en el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Tindrà lloc dimecres i dijous al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i les activitats lúdiques es faran a Canillo

El ministre Jordi Torres, la cònsol menor Eva Choy i el secretari general de l'OMT Zurab Pololikashvili, aquest dimarts a Ordino.
El ministre Jordi Torres, la cònsol menor Eva Choy i el secretari general de l'OMT Zurab Pololikashvili, aquest dimarts a Ordino. CONGRÉS TURISME DE NEU

L'11a edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, que tindrà lloc aquest dimecres i dijous al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, preveu l'assistència de més de 400 professionals de la indústria turística. Segons un comunicat dels organitzadors, una trentena de ponents internacionals, entre professionals de primer nivell i múltiples representants institucionals, debatran sobre innovació, sostenibilitat i transformació digital al sector.

El congrés s'iniciarà amb la cerimònia d'inauguració que anirà a càrrec del ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres; el cònsol major de Canillo, Francesc Camp;i el secretari general de l'Organitzacio Mundial de Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili. La primera ponència serà sobre innovació i sostenibilitat i després tindrà lloc una taula rodona sobre la reactivació del sector.

Per abordar els principals temes, la trobada es dividirà en quatre sessions que debatran la transformació digital i el turisme del futur; la gastronomia i el consum sostenible; experiències innovadores en destinacions de muntanya; i la creixent demanda dels consumidors cap a la sostenibilitat de les destinacions. El lema del congrés és 'Una nova mirada cap al futur' i les activitats lúdiques es faran a la parròquia de Canillo.

VISITA DE L'OMT A ORDINO

Aquest dimarts, Pololikashvili, acompanyat de la directora per Europa, Alessandra Priante i altres membres de l’OMT han visitat la parròquia d'Ordino, que es postula com a candidata per formar part de la iniciativa ‘Best Tourism Villages by UNWTO’.  A Ordino l’han rebut, Jordi Torres, el director del departament de Turisme, Sergi Nadal, la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, i el conseller de Turisme de la parròquia, Jordi Serracanta. El recorregut de la comitiva ha inclòs visites a llocs emblemàtics de la parròquia, com la Casa Museu d’Areny Plandolit i la Casa de la Muntanya i una reunió de treball al comú.

Així, durant la 24a Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme que va tenir lloc a Madrid el desembre passat es van anunciar els guardonats la iniciativa pilot Best Tourism Villages by UNWTO. En aquest mateix acte es va comunicar que la candidatura presentada per Ordino va ser escollida per entrar en el programa Upgrade –significa que rebrà assessorament per part del Comitè Assessor del premi per analitzar el dossier i detectar-ne els punts de millora– per després poder entrar a formar part de la iniciativa. La primera reunió telemàtica ja ha tingut lloc.

Tant el ministeri com el comú valoren molt positivament el nomenament al programa Upgrade, que ajudarà a promoure el paper del turisme a motor de desenvolupament i benestar rural, posant en valor el patrimoni històric i cultural de la parròquia,

Comentaris

Trending