La Mercè permet als hotels del país tenir el millor cap de setmana de setembre en ocupació

Els hotelers es preparen ara per rebre un bon nombre de turistes -aquests darrers dies gairebé vuit de cada deu llits disponibles s’han ocupat- pel pont del Pilar, a l’octubre

Rètol d'un hotel del país.
Rètol d'un hotel del país. Toni Solanelles

La festivitat de la Mercè, patrona de Barcelona, ha fet pujar per sobre fins i tot de les previsions l’ocupació hotelera al Principat, convertint aquest darrer en el millor cap de setmana de setembre quant a llits efectivament ocupats entre els 54 establiments afiliats a la Unió Hotelera (UHA). El cap de setmana ha estat bo, entre setmana l’ocupació ha estat més baixa. I ara els hotelers es preparen ja per al pont del Pilar, l’octubre.

Segons les dades facilitades per la Unió Hotelera, la mitjana d’ocupació del darrer cap de setmana va ser del 77,30%, és a dir, pràcticament vuit de cada deu llits disponibles van estar ocupats. Entre setmana, però, l’ocupació, com s’ha dit, va ser més baixa, del 47,17%. De forma global, la patronal hotelera valora com a “força bona” la setmana, especialment a partir de dijous a la nit, quan van arribar visitants disposats a pernoctar al Principat, atenent al fet que divendres passat era festiu a Barcelona i altres poblacions de l’entorn.

La UHA ha anotat, al tomb de la valoració d’aquesta darrera setmana, que ha estat justament molt exemplificant “de la dinàmica d’aquesta època de l’any”. És a dir, bones ocupacions durant el cap de setmana i aquells dies que són festius en territoris de l’entorn (Diada de Catalunya i la Mercè les darreres setmanes), i no tant entre setmana. En tot cas, la patronal advoca perquè “puguem fer un bon pont del Pilar com així sembla”.

Etiquetes

Comentaris

Trending