El mal temps frena l’afluència a un Pas de la Casa que continua ‘reactivat’

La climatologia no ha jugat aquest diumenge a favor de la localitat encampadana, que tot i això rep un bon volum de visitants francesos

Una imatge de l'aparcament que queda a tocar el centre esportiu, aquest diumenge al migdia.
Una imatge de l'aparcament que queda a tocar el centre esportiu, aquest diumenge al migdia.

La climatologia no ha jugat aquest diumenge a favor del Pas de la Casa. El mal temps ha frenat molts visitants francesos que, de ben segur i en millors condicions, s’haurien acostat fins a la localitat encampadana per fer les compres nadalenques i, especialment, per agafar provisions de tabac i alcohol per les properes setmanes. Evidentment, l’empitjorament meteorològic ha impedit veure al Pas aquest diumenge els centenars de visitants que hi van fer cap aquest dissabte. No obstant, l’afluència ha estat millor que l’haguda el cap de setmana passat o, fins i tot, durant l’inici de la setmana.

Si no hi ha canvis respecte de la mobilitat al país veí del nord, s’espera que els propers dies encara siguin bons comercialment al Pas de la Casa. Els establiments que s’han decidit a obrir, que són la majoria, i sobretot aquells que tenen relació, com s’ha dit, amb el tabac i l’alcohol, però també als que tenen a veure amb detalls per Nadal com ara perfums o electrònics hauran recuperat una mica de terreny, encara que ni molt menys obtindran les facturacions que assolirien en períodes anteriors.

L’afluència de visitants francesos no només s’ha notat al Pas de la Casa. També es deixa sentir una major presència de francesos al centre del país. Això pot ser donat, segons les fonts, per dues qüestions que no són invalidants entre elles. D’una banda, perquè visitants habituals del Pas aprofiten també per arribar-se fins al centre del Principat i, de l’altra, perquè davant l’absència de turisme espanyol es nota més la presència del francès. En qualsevol cas, les fonts consultades han reconegut que la darrera setmana l’afluència turística francesa ha tingut un bon comportament.

Comentaris

Trending