Els hotels hauran de prendre la temperatura als clients i limitar l’accés als banys comuns

El protocol que estan acabant de dissenyar les autoritats sanitàries i turístiques recomana suprimir quan n’hi hagi les zones infantils i també gimnasos, piscines i spa

En les recepcions dels hotels s'ha de minimitzar tant com es pugui la interacció.
En les recepcions dels hotels s'ha de minimitzar tant com es pugui la interacció. ARXIU

Els hotels hauran de prendre la temperatura als clients a l’arribada a l’establiment, reduir els elements de decoració, disposar d’habitacions reservades per poder aïllar eventuals sospitosos de contagi de coronavirus i limitar a una persona cada cop l’accés als banys d’ús comunitari. Aquestes són alguns dels requisits que estableix un voluminós protocol que estan elaborant conjuntament els ministeris de Salut i de Turisme en vista a la reobertura del sector hostaler.

El protocol, que en realitat està confeccionat com una mena de manual de recomanacions per evitar la propagació de la Covid-19, se centra moltíssim en mesures d’higiene i desinfecció a tots nivells. Del personal, que cada dia haurà d’anar amb roba neta i que no podrà sortir en cap cas a l’exterior de l’establiment amb l’uniforme de treball, per exemple, fins a les instal·lacions, que s’hauran de ventilar amb periodicitats altes i encara més usualment s’hauran de desinfectar.

Els establiments que tinguin personal subcontractat podran exigir-los un certificat conforme no estan contagiats amb el coronavirus

Si el personal (si és subcontractat haurà de facilitar un certificat conforme no està contagiat) haurà de portar, per norma, el cabell recollit, no durà anells, polseres, arracades o similars i sí portar les ungles curtes i cuidades, qualsevol persona que transiti per zones comunes haurà de dur mascareta. De fet, s’estableix que es valori oferir un kit de benvinguda amb material de protecció (guants, mascareta i gel hidroalcohòlic) als clients. També es demana que s’adoptin tots els mecanismes possibles per reduir al màxim la interacció entre el personal i el client, mirant d’establir ‘check in’ en línia.

A la zona de recepció s’hi recomana posar-hi mampares. Aquest element o objecte no s’esmenta que s’hagi de col·locar enlloc més. L’establiment ha d’informar al client abans de la confirmació de la reserva de les condicions de servei així com de les mesures de prevenció establertes, per a la seva acceptació. I també cal prendre la temperatura als clients a la seva arribada a l’establiment tot utilitzant un termòmetre infrarojos per evitar el contacte, segons recull el protocol, que encara no és definitiu.

Un bufet d'autoservei

Relacionat

Desaconsellats els cambrers d'edat avançada en la reobertura dels restaurants

Entre les moltes recomanacions, i més que això, que es donen hi ha el fet que s’ha d’eliminar el servei d’aparca-cotxes i que s’han de minimitzar al màxim els elements de decoració i tèxtils, com ara les catifes. Dins de les habitacions, es demana deixar una única paperera, a l’interior del bany, per evitar que s’espargeixin mocadors de paper i altres elements on hi pugui haver concentració de virus.

En les eventuals terrasses i jardins de què puguin disposar els hotels, s’han de tancar les fonts i també reduir els elements decoratius. Zones infantils, gimnasos, piscines o àrees d’spa es recomana deixar-les inutilitzades. Es recorda que el fet d’haver estat tancades durant tant temps les piscines i les zones d’spa pot fer que en la represa sigui més fàcil la concentració de bacteris. Si es valora posar en marxa aquests serveis s’ha de limitar l’aforament, al 30% en el cas de les zones infantils, i en els altres casos s’ha d’extremar les mesures de neteja, que és una de les exigències majors que traspua en tot el document.

S'ha d'ampliar l'horari del servei d'àpats per fer-ho més compatible amb una menor afluència de clients en zones comunes i mirar d'eliminar el bufet i prescindir d'estris d'ús comunitari

Es demana ampliar l’horari de servei d’àpats per poder gestionar la restricció d’aforament que l’autoritat sanitària imposarà en cada moment i també es considera molt millor suprimir els bufets -tot i que no es prohibeixen- alhora que es proposa que no hi hagi estris (cullerots, ganivets…) d’ús comunitari. Tot el que pugui ser d’un sol ús i que es llanci després de la seva utilització es veu molt millor. I el que no, s’ha de rentar a alta temperatura. En els lavabos o banys comuns, es demana limitar l’accés a una sola persona -dues si cal acompanyament en algun cas- i es es demana a l’establiment que col·loqui una mena de marcador que avisi si el bany està ocupat o no. A més a més, hi ha d’haver dispensadors d’hidrogels. De fet, aquest producte desinfectant es sol·licita que sigui present en molts espais i en moltes dependències de l’establiment hoteler.

El document que s’està treballant també incorpora nombroses recomanacions i formes de procedir davant la possibilitat que o bé un treballador o, sobretot, un client, sigui sospitós d’haver contret la malaltia o presenti símptomes compatibles amb el coronavirus. En aquest sentit hi ha tot un catàleg de qüestions a tenir en compte i d’actuacions a realitzar, al marge de disposar d’espais d’aïllament que hauran de disposar d’un tractament individualitzat i amb personal altament protegit per tenir-ne cura.

Comentaris (3)

Trending