Les estacions d’esquí continuaran oficialment tancades als turistes

El Govern cedeix a les exigències franceses i a canvi demana al primer ministre que no calgui que els ciutadans de l’Arieja i els Pirineus Orientals s’hagin de fer una prova de detecció de coronavirus per tornar a casa si vénen a Andorra

Una de les terrasses del Tarter, aquest dimarts, experimentant una notable ocupació.
Una de les terrasses del Tarter, aquest dimarts, experimentant una notable ocupació.

Les estacions d’esquí continuaran oficialment tancades als turistes. Entre les exigències de les autoritats franceses, les limitacions que hi ha als països de l’entorn i la ferma decisió de Saetde de no posar en marxa les pistes del Pas de la Casa de cap de les maneres, el Govern i Ski Andorra han decidit mantenir les pistes només per a residents. Això sí, el cap de Govern, Xavier Espot, ha demanat al primer ministre francès, Jean Castex, que els ciutadans de l’Arieja i els Pirineus Orientals no s’hagin de fer ni una TMA ni una PCR per tornar a casa si vénen a Andorra.

Formalment, i segons un comunicat, el Govern ha decidit posposar l’accés a les pistes als visitants seguint el criteri adoptat per la majoria de països europeus. Aquesta decisió ha estat comunicada i consensuada amb Ski Andorra i amb els representants del sector amb els quals s’ha acordat treballar protocols específics de seguretat als camps de neu de cara a una possible obertura més endavant. La reunió amb la patronal de l’esquí s’ha dut a terme aquesta tarda després de la reunió del Consell Econòmic i Social al Pas de la Casada i d’una trobada entre representants de l’administració i del sector de l’allotjament turístic i les agències de viatge.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha fet una visita a la calçotada de la Unió Pro-turisme d'Escaldes.

Relacionat

Govern preveu decidir aquest dimarts si “es fa un pas endavant” en l’obertura de les pistes

Fins que no s’ha parlat amb Ski Andorra no s’ha pres la decisió formal. De fet, durant els darrers dies semblava que hi havia una possibilitat important d’obrir les pistes a aquells residents en zones d’Espanya que no estiguessin confinades o amb la mobilitat limitada. Al final, entre el parer de les estacions, entre les quals no hi ha unanimitat total, les dificultats per controlar els visitants i el seu origen, i la ferma decisió francesa de no obrir les estacions, s’ha considerat millor posposar qualsevol obertura.

Mentrestant, el cap de Govern, Xavier Espot, ha sol·licitat al primer ministre francès Jean Castex, l’assimilació, a efectes de mobilitat, amb els territoris fronterers de l’Arieja i els Pirineus Orientals de manera que els visitants d’aquests territoris puguin circular sense haver de presentar una prova virològica. Actualment tant els visitants dels Departaments francesos veïns com els ciutadans andorrans han de presentar una prova tipus PCR o TMA a l’entrada a França. Aquesta flexibilització afavoriria una entrada més fluida de visitants francesos provinents d’aquests departaments.  

Una imatge de Grau Roig aquest diumenge.

Relacionat

L’incert debat de les estacions

Durant la trobada telemàtica, Espot i Castex han tractat diferents temes de les relacions bilaterals en l’actual context de crisi sanitària, com ara l’arribada de vacunes a Andorra des de França, que es preveu que sigui durant les pròximes setmanes i amb la mateixa proporció d’abastiment que el país gal. El Govern, s’assegura en un comunicat, “continua el diàleg constant i el treball de cooperació amb les autoritats dels països veïns per garantir la màxima normalitat a efectes de mobilitat en les dues fronteres”.

Comentaris (12)

Trending