Espot recalca la necessitat d’explorar models de turisme sostenible

L'esdeveniment va començar com una trobada puntual per debatre sobre el tema fins a convertir-se en un d'impacte mundial

Espot en el discurs de benvinguda de l'11è Congrés de Neu i Muntanya.
Espot en el discurs de benvinguda de l'11è Congrés de Neu i Muntanya.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha estat l'encarregat de presidir del sopar de benvinguda del Congrés de Neu i Muntanya a Soldeu. En el discurs ha insistit en l'adaptació d'aquestes zones al canvi climàtic i potenciar els destins amb altres elements com les activitats culturals i el respecte pel medi ambient.

“Andorra no es pot quedar impassible davant dels canvis. Cal debatre àmpliament sobre els models de turisme, sobre com encaminar-nos cap a un equilibri entre la quantitat i la qualitat que ens ha de permetre assegurar-ne la continuïtat futura sobre la base econòmica, mediambiental i cultural” sobre el futur del turisme de neu i muntanya. Així de clar s’ha mostrat el cap de Govern, Xavier Espot, aquest vespre en la recepció als participants al congrés.

Un moment de la inauguració

Relacionat

El Congrés de Neu i Muntanya s'inicia amb la voluntat reactivar el sector i ser més sostenible

El màxim responsable de l’Executiu ha volgut recordar els inicis de l’esdeveniment “que va néixer com una trobada amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya ha aconseguit internacionalitzar-se i convertir-se en un punt d’encontre i de referència de professionals del sector d’arreu del món”.

D’altra banda, Espot i el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, s’han reunit abans de la benvinguda on han compartit la preocupació de l’impacte de la guerra d’Ucraïna en el turisme, així com les possibilitats d’ampliar la temàtica del congrés amb benestar.

Comentaris

Trending