Dues mil persones divisen Andorra des del mirador monumental de Tristaina

La nova infraestructura, que també funciona a mode de rellotge solar de grans dimensions, ha arrencat de forma fulgurant, si bé és cert que els ginys que permeten arribar a la zona eren gratuïts el primer dia d’obertura al públic

Visitants transitant per l'anella aquests primers dies d'obertura.
Visitants transitant per l'anella aquests primers dies d'obertura. GRANDVALIRA

Com un meteorit. De fet, era previsible. I més encara si els ginys que permeten arribar fins a la zona són gratuïts. El mirador panoràmic solar de Tristaina ha arrencat de forma fulgurant. Els dos primers dies d’obertura al públic haurà recollit més de dues mil persones que no s’han volgut perdre les espectaculars vistes -Andorra es pot veure gairebé sencera, i també un bon tros del sud de França- que es divisen des d’aquesta obra monumental d’enginyeria.

És un dels reclams nous de Grandvalira per a aquesta temporada estiuenca. Des que Ordino-Arcalís s’ha incorporat ‘al grup’, els caps pensants de Saetde no paren de mirar de treure rendiment al seu soci de les Valls del Nord. A l’hivern, li serveix per allargar la temporada i, si escau, per obrir-la una mica abans. A l’estiu, l’entorn d’Arcalís és un més que bon reclam. I aquí està Viladomat i el seu mirador de 360º.

WhatsApp Image 2021 07 10 at 14.19.15
Visitants al mirador aquests primers dies.

Els visitants d’aquests primers dies -1.300 divendres, quan es va fer accessible al públic i el telecabina de Tristaina i el telecadira de Creussans eren d’accés lliure encara que controlat- van quedar meravellats de la infraestructura. Entre aventurers i tafaners, o simplement, encuriosits visitants, enfilar-se fins a dalt i no parar de guaitar va ser tot el mateix. Les persones que hi han fet cap en tornen realment al·lucinades, fins i tot hàbides de tornar-hi o, almenys, decidides a recomanar l'experiència a visitants del país... i també als residents.

Situat al pic de Peyreguils, el mirador és una estructura metàl·lica anular per on poden transitar els visitants i que funciona, com s’ha dit, com un gran rellotge solar de 27 metres de longitud inclinat a 42,55º, que es la latitud exacta del punt on es troba el mirador segons les seves coordenades geogràfiques. L’anella té un diàmetre de 25 metres i un pes total de 32 tones ancorades sobre quatre punts de contacte.

Comentaris (4)

Trending