La doble pauta de vacunació dificulta la contractació de temporers al sector hoteler

Tot i això, l’UHA no augura manca de personal com va passar a l’estiu, “perquè ho hem pogut agafar amb antelació”

Rètol d'un dels establiments hotelers del país.
Rètol d'un dels establiments hotelers del país. T. S.

Els requeriments per a la contractació de temporers al sector hoteler fan que el procés sigui molt més llarg i costós. Concretament, la doble pauta dificulta que s’arribi amb celeritat a l’acord entre treballador i empresa. Però, el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, assegura que no s’espera manca de personal com va passar a l’estiu, “hem tingut uns dies més i això ens ha ajudat”, també l’augment de les quotes fins a un 5% més ha sigut una avantatge.

La contractació de temporers per al sector hoteler i de la restauració ja ha començat, ha afirmat Pujol, “però fins a dintre de dues setmanes no es veuran els fruits”. De moment, però, les expectatives són bones tot i les dificultats i el llarg procediment per a trobar treballadors amb la doble pauta i que compleixin amb els requisits que comporta la pandèmia per a poder arribar a un acord.

A l’estiu, aquesta dificultat es va convertir en una manca de personal, però en la temporada que s’aproxima no s’espera de nou aquest problema, “a l’hivern sempre tenim gent que vol venir”. A més, després de veure’s amb pocs treballadors durant els darrers mesos, Pujol assegura que “s’ha treballat perquè l’any que ve no torni a passar ni ara durant l’hivern tampoc”.

“En condicions normals això no hauria de ser, però tots hi treballem perquè les contractacions continuïn”

L’altra gran problemàtica, tot i que el director de l’UHA afirma que no li ha arribat cap cas, és la manca de pisos de lloguer assequible per encabir els temporers que venen únicament per treballar durant l’hivern. Molts hotels han bloquejat habitacions per poder oferir un lloc on estar-hi a aquestes persones, “en condicions normals això no hauria de ser, però tots hi treballem perquè les contractacions continuïn”. A més, Pujol afirma que s’ha traslladat a Govern que “cada any ens costa més aconseguir gent”.

Respecte als protocols Covid-19, tant a hotels com a restauració, Pujol ha avançat que demà es mantindrà una reunió amb Govern per poder establir-los, sobretot de cara a la proximitat del pont de Tots Sants. “És important que sigui igualitari per a tots, no que a pistes d’esquí es demani una cosa i a peu de carrer una altra”, ha afirmat.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending