Les contradiccions a Catalunya desconcerten l’activitat turística a Andorra

Mentre Protecció Civil és taxatiu en limitar la mobilitat entre el Principat i l’Alt Urgell a excepció de visites familiars o sanitàries, el 012 informa a qui ho demana que és possible venir al país per anar en bombolla de convivència a un hotel o allotjament turístic

Catalunya tornarà a restringir de forma important la mobilitat a partir de divendres.
Catalunya tornarà a restringir de forma important la mobilitat a partir de divendres. ARXIU

La contundència del departament de Protecció Civil a Catalunya sobre la mobilitat en relació amb Andorra continua contrastant amb els missatges oposats que llancen altres àrees del govern català. Les contradiccions a Catalunya estan desconcertant l’activitat turística al Principat. Tant els operadors andorrans com els possibles clients i turistes treuen foc pels queixals i es desesperen. Mentrestant, oficialment el Govern manté silenci.

El 012, el telèfon d’informació de la Generalitat, té instruccions, segons que ha pogut saber i comprovar l’Altaveu, d’explicar que sempre que es tingui una reserva hotelera i hi hagi un desplaçament en bombolla de convivència, es pot acudir a Andorra mentre s’hi faci, és clar, més d’una nit de pernoctació. O sia, segons el 012 es podria fer turisme al Principat. Per venir a comprar i marxar, no.

Isabel Ferrer és la directora de Protecció Civil a Catalunya

Relacionat

Catalunya assegura ara que Andorra només podrà rebre turistes catalans si resideixen a l’Alt Urgell

Protecció Civil es manté en què aquesta situació no és possible. El que sí que entendria aquest departament de la resolució publicada aquest dissabte és que si hi ha una família que té una segona residència a l’Alt Urgell, una vegada estigui a la comarca veïna, sí que pot fer turisme a Andorra. Les incongruències i les pressions continuen a estar a l’ordre del dia per marejar tothom.

És possible, segons algunes fonts, que el Procicat hagi de fer un aclariment oficial per deixar clara la situació en relació a Andorra una vegada, això sí, s’ha acordat l’equiparació entre el Principat i la comarca veïna. Sobre el que no hi ha dubte és que, ara per ara, entre el 23 de desembre i el 6 de gener hi pot haver sortides i entrades de Catalunya sempre que es vagi a visitar un familiar.

Comentaris (8)

Trending