Un de cada tres llits dels hotels que obren a l’agost ja estan reservats

Per aquest cap de setmana, darrer de juliol, primer d’agost, es preveu una ocupació als establiments de la Unió Hotelera del 54%

Llits en un hotel d'Andorra.
Llits en un hotel d'Andorra. ARXIU

Les Valls del Nord, juntament amb Canillo, són els que poden esperar, ara per ara, un millor comportament turístic durant el proper mes d’agost. Així ho reflecteixen les dades de la Unió Hotelera (UHA). Segons les estimacions -o millor encara, les reserves ja fetes en aquesta ocasió- de la patronal hotelera, un de cada tres llits dels establiments hotelers que obriran aquest proper mes tenen reserva feta.

Segons les dades ‘on the book’ facilitades per la Unió Hotelera, a 27 de juliol les reserves al global dels hotels que obren a l’agost i que formen part de la patronal era del 31%. Destaquen, a l’alça, els establiments ubicats a la Massana (gairebé amb el 50% de reserves fetes), Canillo amb el 43% i Ordino amb pràcticament el 42%. A la resta de les parròquies tot just arriben a l’un de quatre llits reservats. Així, Encamp se situa al tomb del 26%, Escaldes en el 25% i Andorra la Vella en el 24%. Sant Julià, com sol ser habitual, queda a la cua amb un 18%.

Quant a l’ocupació prevista per aquest darrer cap de setmana de juliol o primer d’agost, com se li vulgui dir, les estimacions se situen al tomb del 54%. Les previsions que hi ha ara sobre la taula difereixen força, per parròquies, de l’ocupació real que hi va haver el cap de setmana passat. De fet, per aquest motiu la Unió Hotelera ha decidit que aquest cap de setmana sigui el darrer en fer públiques les previsions.

Sia com vulgui, i seguint la mitjana d’ocupació per a les dues nits fortes de cap de setmana, la de divendres a dissabte i la de dissabte a diumenge, l’ocupació a Canillo hauria de ser del 41,42%. A Encamp s’enfilaria fins al 65% però, en canvi, al Pas de la Casa cauria al 39,5%. A Ordino la mitjana d’ocupació prevista és del 53% mentre a la Massana pràcticament arribaria al 59%. A Andorra la Vella sumant-hi els pocs hotels que obren a Sant Julià la previsió és del 57% mentre que a Escaldes queda en el 52,43%.   

Etiquetes

Comentaris

Trending