L’artèria comercial recupera (una mica) el ritme

Encara que sense les aglomeracions d’altres èpoques, les avingudes Meritxell i Carlemany han experimentat aquest dissabte una notable ‘reactivació’ producte de l’arribada de visitants especialment de Catalunya

Una imatge de l'avinguda Carlemany aquesta tarda de dissabte.
Una imatge de l'avinguda Carlemany aquesta tarda de dissabte. Toni Solanelles

Lluny, molt lluny de les aglomeracions d’altres èpoques, però oferint una imatge de més activitat i ritme que les darreres setmanes. Les avingudes Meritxell i Carlemany, l’artèria comercial del país, ha recuperat en certa manera una mica el moviment aquest dissabte, tant al punt del migdia com, sobretot, durant aquesta tarda, quan el tràfec de visitants, especialment vinguts de Catalunya, s’ha deixat notar.

Certament, són visites d’hores, per oxigenar-se vist que a Catalunya hi ha confinament comarcal. Residents en comarques que tenen Andorra a un parell d’hores de trajecte per carretera, haurien aprofitat per venir al Principat. Quedar-s’hi a pernoctar és més complicat, tot i que aquest cap de setmana el sector de l’allotjament turístic ha notat una mica més de reactivació. Això no treu, però, que l’ocupació sigui baixa.

meritxell
Una vista de l'avinguda Meritxell aquesta tarda de dissabte. Toni Solanelles

També cal tenir en compte que el mes d’abril, una vegada passada la Pasqua, Andorra ja entra, per norma, en temporada baixa. La Unió Hotelera va anunciar per aquest cap de setmana l’obertura aproximada d’un de cada quatre dels hotels que té associats. I aquests tindrien ocupats un del cada cinc llits. En xifres absolutes, l’ocupació seria del 19% de mitjana en els 18 hotels, d’una vuitantena d’afiliats. Cert que una cosa són les reserves i altra l’ocupació de darrera hora.

Una qüestió que també es nota en molts dels establiments comercials de la cèntrica artèria és el fet que molts d’ells fan promocions per poder atraure els visitants, els eventuals clients. També és cert que fora de les avingudes d’Escaldes i Andorra, o de l’entorn natural del país, molt moviment no hi ha. Però no deixa de ser una qüestió força normal.

Comentaris

Trending