Andorra Turisme preveu una temporada d’estiu gairebé com la del 2019

La incertesa causada per la inflació de preus i la guerra a Ucraïna podria tenir un impacte en l’arribada de visitants, tot i que s’espera que sigui mínim

Turistes a Andorra la Vella.
Turistes a Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

Andorra Turisme, i més concretament, el seu director general, Betim Budzaku, augura una bona temporada d’estiu. Fent retrospectiva, i comparant amb el darrer any previ a la pandèmia, s’espera que les xifres puguin ser equivalents a les de 2019. Tot i això, també es té en compte que la situació actual torna a ser d’incertesa, més enllà de la Covid-19, i que això podria tenir certa afectació en l’arribada de visitants, tot i que s’espera que sigui mínima.

“Teòricament hauria d’anar bé”, ha remarcat Budzaku. De fet, durant la presentació de l’espectacle ‘MUV’, del Cirque du Soleil, ha assegurat que “ja s’està tenint una bona temporada, estadísticament parlant”. És a dir, que reserves als hotels per als pròxims mesos, hi ha. En comparativa, el director d’Andorra Turisme s’ha volgut remuntar al 2019, el darrer any sense afectacions per la pandèmia, i ha assenyalat que les xifres podrien arribar a ser similars.

Malgrat això, també ha afirmat que “hi ha un còctel ‘Molotov’ important de moltíssimes coses que podrien arribar a afectar”. En aquest sentit, s’ha referit a la inflació de preus, el cost de la benzina i el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, “genera incertesa absoluta”. Però, també ha assenyalat que “les ganes de viatjar hi són”, i que, a més, “la gent té estalvis perquè no ha pogut sortir abans de casa”. Per tant, el resum és que “s’espera una bona temporada”.

Comentaris

Trending