Andorra Turisme nega cap responsabilitat en la suspensió de l’Ultra Trail

La societat pública recorda que des del 2009 ha donat suport “moral” i, especialment, “econòmic” i que es volia mantenir el patrocini pel 2021 abans de saber que Cims Màgics es quedaria el 30% de les inscripcions

Una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail.
Una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail. Andorra Ultra Trail

Andorra Turisme considera “injustificat” que des de l’organització de l’Ultra Trail se’ls hagi responsabilitzat de la decisió de suspendre definitivament la prova. La societat ha emès un comunicat públic on ha recordat que s’ha donat sempre suport a l’esdeveniment, que es tenia intenció de mantenir el patrocini de cara a l’any 2021 i que, en tot cas, l’únic que es va demanar és que es rectifiqués la voluntat de quedar-se el 30% de les inscripcions ja fetes.

Des d’Andorra Turisme s’ha defensat que “des dels inicis de la prova esportiva l’any 2009, ara fa 11 anys, ha apostat fermament per la celebració d’un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques al nostre país”. De fet, amb el pas del temps i “amb el creixement del reconeixement internacional (...) el suport econòmic (...) mitjançant el patrocini s’ha anat incrementant atenent el valor afegit que enteníem que aquest esdeveniment esportiu- de renom i respectuós amb el medi ambient- representava per a la promoció turística del Principat”. 

 A més ha explicat que després de l’esclat de la crisi del coronavirus i de la decisió de no celebrar l’Ultra Trail aquest estiu, es va voler “assegurar la continuïtat de la competició” i per tant, “es va donar suport als organitzadors”. Així, “es va acceptar posposar l’esdeveniment al 2021 i a més, es van acordar nous terminis pel pagament del patrocini”.

Des de la societat pública es remarca que va ser Cims Màgics, l’empresa organitzadora, qui va optar “de manera unilateral” per no retornar el 30% de les inscripcions. Un fet, indiquen, que va generar “un seguit de reaccions adverses dels propis inscrits i també de l’opinió pública”. Aquesta situació, adverteixen, “podria malmetre la imatge i el nom d’Andorra, si l’organitzadora d’aquest esdeveniment no rectificava”.

Per això Andorra Turisme deixa clar que “considera injustificat que, després de tot el nostre suport incondicional tant moral com econòmic durant tots aquests anys, l’organització de l´Andorra Ultra Trail Vallnord pretengui ara responsabilitzar” la societat “de les decisions i obligacions que li corresponen a Cims Màgics”.

Un instant d'una edició anterior de l'Andorra Ultra Trail.

Relacionat

L’organització de l’Andorra Ultra Trail anuncia la desaparició de la prova

Comentaris (13)

Trending