Budzaku considera inviable el projecte d’aeroport a Grau Roig

El director-gerent d’Andorra Turisme, que reclama la posada en marxa d’una taxa turística que els agents econòmics creuen que no és moment d’aplicar, creu que la infraestructura defensada per la Cambra no seria rentable i tindria un impacte molt gran en el medi ambient

Betim Budzaku, la setmana passada, durant la presentació de la campanya promocional d'estiu.
Betim Budzaku, la setmana passada, durant la presentació de la campanya promocional d'estiu. ANDORRA TURISME

El director-gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, s’ha mostrat contrari al desenvolupament del projecte d’aeroport que la Cambra de Comerç defensa que es construeixi a Grau Roig. Budzaku considera que el fet que l’aeroport internacional més proper es trobi a poc més de dues hores i mitja del Principat, a Barcelona, no ha de ser un gran inconvenient. No obstant, com altres participants en un webinar organitzat per la firma Horwath HTL sí que troba que disposar d’unes bones infraestructures i aprofitar més i millor l’aeroport de la Seu és molt important per al Principat.

Budzaku ha intervingut, assegura que a títol individual, en la taula rodona en línia muntada per la firma andorrana consulta en matèria de turisme, hoteleria i lleure. A banda de Budzaku, que Horwath l’ha presentat com a representant d’Andorra Turisme, també han participat de la xerrada telemàtica Gemma Arribas en nom d’ACTUA, la portaveu d’Autèntics Hotels, Meritxell Cassi, i el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), Àlex Ruiz, a banda de diversos representants d’Howath. Es tractava de debatre sobre el futur del model turístic al Principat, i com ha de canviar, si ha de canviar, arran de la pandèmia.

Entre d’altres coses, s’ha ressaltat la importància de la vacunació al 100% de la població per poder ‘vendre’ Andorra com una destinació segura i fins i tot Covid free alhora que un país saludable. En aquest sentit, el director-gerent d’Andorra Turisme ha recalcat la necessitat de poder implantar una taxa turística amb la qual es pugui incrementar la partida pressupostària destinada a la promoció i poder fer passar el missatge d’Andorra i el seu atractiu d’una forma prou potent i àmplia. En aquest sentit, Budzaku ha remarcat que no sempre es disposa dels recursos necessaris. Ruiz i Cassi no haurien vist malament la taxa, però també han deixat clar que ara no és el moment d’implementar aquest tribut encara que formalment recaigui en el client. Alhora, han deixat clar que una taxa d’aquest tipus ha de revertir únicament i exclusivament en la millora i potenciació del sector.

També s’ha remarcat la importància de la professionalització i la formació dins del sector turístic o el fet que els tràmits burocràtics administratius siguin molt més àgils. La majoria d’intervinents han ressaltat la necessitat d’assegurar uns bons enllaços i unes infraestructures prou funcionals com que garanteixin la celeritat en l’arribada al Principat. En aquest marc, no aixeca cap passió l’aeroport que la Cambra projecta a Grau Roig. Budzaku l’hauria mig descartat per una qüestió de rendibilitat i d’impacte econòmic. Fa o no fa, o encara de forma més clara i contundent, s’hauria mostrat el representant dels allotjaments turístics que, per contra, és més optimista que Andorra Turisme en el funcionament de l’aeroport de la Seu si es dota dels recursos i les connexions necessàries fins al centre del Principat.

Comentaris (4)

Trending