Els allotjaments turístics esperen “una bona ocupació” aquest estiu

L’associació que aglutina els empresaris del sector preveu rebre entre aquest dilluns i dimarts el protocol en matèria de sanitat que hauran de complir amb la reactivació dels seus negocis

Apartaments turístics a Bordes d'Envalira.
Apartaments turístics a Bordes d'Envalira. ARXIU

Les empreses que es dedica a la gestió i lloguer d’apartaments turístics preveuen que una vegada sigui possible la mobilitat internacional, almenys que puguin arribar turistes d’Espanya i França, tindran una ocupació més que notable durant aquest estiu, pendents del que pugui passar després en vista a l’hivern, que evidentment és una temporada tant o més forta.

El president de l’Associació d’empreses d’allotjament turístic, Àlex Ruiz, està convençut que una vegada es permeti la mobilitat més enllà de les fronteres nacionals als ciutadans dels estats veïns “pensem que la gent vindrà abans a l’apartament” que algun altre tipus d’establiments turístics, com podrien ser els hotels. Als apartaments “poden fer un ‘checking’ presencial” i una vegada estan a l’interior dels habitatges poden fer “vida normal sense trobar-se amb ningú” i decidir quan van a la muntanya o a fer les altres activitats que pretenguin realitzar.

Edificis que acullen allotjaments turístics.

Relacionat

Les empreses d’allotjament turístic s’enfilen per les parets en no poder-se acollir a cap benefici

“En altres establiments hotelers hi haurà més por al contacte”, remarca Ruiz, que manté que “pensem que tindrem una bona ocupació, aquest estiu”. Si no hi ha res estrany, el sector, com la majoria de sectors econòmics que no ho han fet ja, es podrà reactivar a partir de primers de juny i llavors serà més palpable encara la realitat. Els empresaris esperen rebre entre dilluns i dimarts els protocols sanitaris -més les disposicions que fixi també Turisme- que hauran de seguir en l’esmentada reobertura.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending