El Suprem no admet la querella de Rosell i Besolí contra la jutgessa Carmen Lamela

El Tribunal, del qual ara forma part la denunciada, considera que no pot ser que qualsevol decisió errònia d’un magistrat sigui susceptible de suposar un delicte de prevaricació

Sandro Rosell i Joan Besolí, amb les seves respectives parelles i altres familiars, a la sortida de la presó.
Sandro Rosell i Joan Besolí, amb les seves respectives parelles i altres familiars, a la sortida de la presó.

El Tribunal Suprem ha decidit no admetre a tràmit la querella presentada per Sandro Rosell i Joan Besolí contra la jutgessa Carmen Lamela, que els va mantenir fins a 643 dies en presó preventiva malgrat que, finalment, van ser absolts dels delictes que se’ls imputaven. Tots dos acusaven l’ara magistrada, justament, del Suprem, de prevaricació i falsedat documental, per haver denegat en fins a 13 ocasions posar-los en llibertat. La decisió és pot recórrer i aquesta és la idea de l’expresident de l’FC Barcelona.

La sala II del tribunal ha pres la decisió després d’analitzar la querella i, també, tenint en compte la posició de la fiscalia, que també s’oposava a l’acceptació. Els magistrats entenen que els fets no són pas constitutius dels delictes denunciats per Rossell i Besolí, que van ser processats, i absolts, acusats del blanqueig de comissions pels drets audiovisuals dels partits de la selecció brasilera. Al llarg de la investigació i fins a la celebració del judici, tots dos van estar en presó preventiva. Finalment, no se’ls va considerar culpables.

Per a desestimar l’admissió a tràmit de la querella, els redactors de l’aute argumenten que no es podria arribar a generar un risc per a tots els jutges. “Qualsevol magistrat seria fàcilment objecte d’una querella davant l’anul·lació d’una de les seves decisions”, alerten. Asseguren que “la bona fe ha de presumir-se també en els magistrats que poden errar; així com ha de presumir-se la mínima solvència de la seva preparació i coneixements”. I, en no oferir-se “més elements o dades que permetin considerar versemblant el contrari, la querella basada en aquesta base exclusiva ha de repel·lir-se”.

La resolució sí que admet que Lamela no va encertar en les seves decisions, però ho atribueix al fet que va tenir “una percepció equivocada”, no pas voluntàriament. Especialment fa referència a la denegació a l’hora d’acceptar la proposta de documentació per part dels advocats de Rosell i Besolí.

La decisió del Suprem es pot recórrer i així es farà. En el seu dia, Rosell havia explicat que la querella es presentava amb l’objectiu de “depurar responsabilitats” i amb la voluntat “d’arribar fins al fons” del que va assegurar havia estat “un escàndol judicial”.

Etiquetes

Comentaris

Trending